Sprød Klassisk Croque Madame

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprød klassisk Croque Madame med blødkogt æg

Ingredienser

  • 4 skiver Franskbrød eller toastbrød
  • 4 skiver Skinke
  • 100 g Revet Gruyère eller Emmentalerost
  • 2 spsk Bechamelsauce
  • 2 stk Æg
  • Smør til pensling
  • Salt og friskkværnet peber, efter smag
  • Frisk persille til pynt (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Smør et tyndt lag bechamelsauce på to skiver brød.
  3. Læg skinke og halvdelen af den revne ost ovenpå bechamelsaucen på hver skive.
  4. Dæk med de resterende to skiver brød og smør toppen med smør.
  5. Placer sandwich i airfryeren og bag i 8-10 minutter, til brødet er gyldent og osten smeltet.
  6. Imens koges æggene blødkogte i cirka 4-5 minutter, køl dem hurtigt af i koldt vand og pil skallen.
  7. Når sandwichene er færdige, lægges et blødkogt æg ovenpå hver sandwich.
  8. Drys med resten af osten og lidt friskkværnet peber, og giv dem yderligere 3-5 minutter i airfryeren, så osten smelter og ægget bliver lun.
  9. Pynt med frisk persille efter ønske og server straks.

Tips

  • Erstat skinken med røget kalkun eller vegetarisk pålæg for variation.
  • Du kan lave bechamelsauce nemt selv ved at varme smør, mel og mælk sammen til cremet konsistens.
  • For ekstra sprødhed kan du pensle sandwichene med smør flere gange under bagningen.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk