Sprød Klassisk Croque Madame
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 4 skiver Franskbrød eller toastbrød
- 4 skiver Skinke
- 100 g Revet Gruyère eller Emmentalerost
- 2 spsk Bechamelsauce
- 2 stk Æg
- Smør til pensling
- Salt og friskkværnet peber, efter smag
- Frisk persille til pynt (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Smør et tyndt lag bechamelsauce på to skiver brød.
- Læg skinke og halvdelen af den revne ost ovenpå bechamelsaucen på hver skive.
- Dæk med de resterende to skiver brød og smør toppen med smør.
- Placer sandwich i airfryeren og bag i 8-10 minutter, til brødet er gyldent og osten smeltet.
- Imens koges æggene blødkogte i cirka 4-5 minutter, køl dem hurtigt af i koldt vand og pil skallen.
- Når sandwichene er færdige, lægges et blødkogt æg ovenpå hver sandwich.
- Drys med resten af osten og lidt friskkværnet peber, og giv dem yderligere 3-5 minutter i airfryeren, så osten smelter og ægget bliver lun.
- Pynt med frisk persille efter ønske og server straks.
Tips
- Erstat skinken med røget kalkun eller vegetarisk pålæg for variation.
- Du kan lave bechamelsauce nemt selv ved at varme smør, mel og mælk sammen til cremet konsistens.
- For ekstra sprødhed kan du pensle sandwichene med smør flere gange under bagningen.