Sprød Japansk Okonomiyaki

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprød Japansk Okonomiyaki

Ingredienser

  • 150 g Hvidkål, finthakket
  • 100 g Hvedemel
  • 1 stk Æg
  • 100 ml Vand
  • 1 tsk Bagepulver
  • 50 g Forårsløg, skåret i ringe
  • 50 g Reje- eller baconstykker (valgfrit)
  • Okonomiyaki-sauce (kan erstattes med en blanding af worcestershire og ketchup)
  • Mayonnaise
  • Tørret bonito-flager (valgfrit)
  • Nori (tangflager, valgfrit)
  • 1 spsk Olie til pensling

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, bagepulver, æg og vand i en skål til en jævn dej.
  2. Vend finthakket kål, forårsløg og evt. reje- eller baconstykker i dejen.
  3. Forvarm airfryeren til 190 °C.
  4. Form dejen til en rund og flad pandekage, ca. 15 cm i diameter og ca. 2 cm tyk.
  5. Pensl airfryer-kurven let med olie og læg pandekagen i.
  6. Airfry pandekagen ved 190 °C i ca. 20-25 minutter, til den er gylden og sprød på kanten.
  7. Vend pandekagen forsigtigt halvvejs gennem tilberedningen, hvis airfryeren kræver det, for jævn stegning.
  8. Når pandekagen er færdig, smør okonomiyaki-sauce og mayonnaise på toppen.
  9. Drys med tørret bonito og nori efter smag.

Tips

  • Du kan tilsætte revet gulerod eller majs for ekstra fylde og smag.
  • Brug en spatel til at vende pandekagen forsigtigt i airfryeren for at undgå sammenbrud.
  • Hvis du ikke har okonomiyaki-sauce, kan du blande worcestershire sauce og ketchup som erstatning.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk