Sprød Calzone med Fyld af Mozzarella og Skinke

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprød Calzone med Fyld af Mozzarella og Skinke

Ingredienser

  • 250 g Pizzadej (færdiglavet eller hjemmelavet)
  • 100 g Skinke i skiver
  • 125 g Mozzarella, revet eller i skiver
  • 100 ml Tomatsauce
  • Tørret oregano
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk Olivenolie
  • Mel til udrulning

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Del pizzadejen i to lige store kugler. Rul hver kugle ud på et meldrysset bord til en cirkel på ca. 20 cm i diameter.
  3. Fordel tomatsauce på den ene halvdel af hver dejcirkel, efterlad en kant på ca. 2 cm.
  4. Læg skiver af skinke og mozzarella ovenpå tomatsaucen. Drys lidt oregano, salt og peber over.
  5. Fold den anden halvdel af dejen over fyldet, og tryk kanterne godt sammen med en gaffel for at forsegle calzonen.
  6. Pensl toppen af calzonen med olivenolie for at få en gylden og sprød overflade.
  7. Placer calzonen i airfryer-kurven. Tilbered i ca. 20-25 minutter ved 190°C, indtil dejen er gylden og sprød, og osten er smeltet.
  8. Lad calzonen hvile et par minutter inden servering. Skær herefter i halve eller kvarte og nyd.

Tips

  • Du kan tilføje friske basilikumblade inden sammenfoldning for ekstra smag.
  • Brug gerne en pizzasten eller bagepapir i airfryeren for at undgå at calzonen hænger fast.
  • Hvis fyldet er meget vådt, kan du dryppe lidt majsstivelse over for at undgå gennemblødning af dejen.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk