Sprøde Ovnbagte Fiskefileter med Frisk Grov Remoulade og Syrlig Citron

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Ovnbagte Fiskefileter med Grov Remoulade og Citron

Ingredienser

  • 4 stk torskefileter (ca. 120 g hver)
  • 1 dl hvedemel
  • 2 stk æg
  • 2 dl groft rasp
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 dl mayonnaise
  • 2 spsk grofthakket syltet agurk
  • 1 spsk finthakket kapers
  • 1 spsk finthakket frisk dild
  • 0,5 stk citron (saft og lidt revet skal)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Tør fiskefileterne med køkkenrulle og krydr dem med salt og peber.
  3. Forbered tre skåle: en med mel, en med sammenpiskede æg, og en med en blanding af rasp, paprikapulver og revet citronskal.
  4. Vend fiskefileterne først i mel, dernæst i æg og til sidst i raspblandingen, så de er godt dækkede.
  5. Læg fiskefileterne i airfryer-kurven i ét lag – undgå at overlappe dem.
  6. Tilbered i airfryeren i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde, og fisken er gennemtilberedt.
  7. Imens fiskefileterne bager, lav den grove remoulade ved at blande mayonnaise, syltet agurk, kapers, dild, citronsaft og lidt revet citronskal. Smag til med salt og peber.
  8. Server de sprøde fiskefileter med den grove remoulade og citronbåde til at presse over.

Tips

  • For ekstra sprødhed kan du spraye raspbelægningen let med olie før tilberedning.
  • Server med en frisk grøn salat eller ovnbagte kartofler for et komplet måltid.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk