Små Saftige Mini-bøffer med Karamelliserede Rodfrugter

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftige mini-bøffer med karamelliserede rodfrugter i airfryer

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 stk lille løg, finthakket
  • 1 stk æg
  • 2 spsk panko eller rasp
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 stk gulerødder, skrællet og skåret i stave
  • 1 stk pastinak, skrællet og skåret i stave
  • 1 stk knoldselleri, skrællet og skåret i stave
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 tsk timian, frisk eller tørret

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. I en stor skål blandes hakket oksekød, finthakket løg, æg, panko, dijonsennep, paprikapulver, hvidløgspulver, salt og peber godt sammen.
  3. Form farsen til små mini-bøffer på ca. 40-50 g hver og sæt dem til side.
  4. I en anden skål vendes de skårne rodfrugter med olivenolie, ahornsirup, timian, salt og peber.
  5. Læg rodfrugterne i airfryerens kurv i et jævnt lag og bag dem i 15 minutter ved 190°C, ryst kurven halvvejs for jævn tilberedning.
  6. Tag kurven ud og læg mini-bøfferne ovenpå rodfrugterne. Fortsæt tilberedningen i airfryeren i yderligere 10 minutter, eller indtil bøfferne er gennemstegte og rodfrugterne er karamelliserede.
  7. Server straks, eventuelt med en frisk grøn salat eller en let yoghurtdressing.

Tips

  • Hvis du ønsker ekstra saftige bøffer, kan du tilsætte en skefuld creme fraiche eller revet æble i farsen.
  • Prøv at skifte timian ud med rosmarin eller salvie for variation i smag.
  • For en ekstra sprød overflade på bøfferne kan du forvarme en let smurt rist i airfryeren og stege bøfferne derpå.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk