Saftigt Krydret Farsbrød med Ovnbagte Rodfrugter
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Hakket oksekød
- 250 g Hakket svinekød
- 1 stk Løg, finthakket
- 2 fed Hvidløg, presset
- 1 tsk Røget paprika
- 1 tsk Spidskommen
- 0,5 tsk Kanel
- 1 tsk Chiliflager
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Sort peber
- 1 stk Æg
- 50 g Rasp
- 2 stk Gulerødder, skåret i stave
- 2 stk Pastinakker, skåret i stave
- 1 stk Rødbede, skrællet og skåret i tern
- 1 spsk Olivenolie
- Frisk timian, efter smag
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- I en stor skål blandes hakket oksekød og svinekød med finthakket løg, presset hvidløg, røget paprika, spidskommen, kanel, chiliflager, salt og peber.
- Tilsæt æg og rasp, og rør farsen godt sammen til en ensartet masse.
- Form farsen til et brød og placer det i airfryerens kurv beklædt med bagepapir.
- I en anden skål vendes gulerødder, pastinakker og rødbede med olivenolie, frisk timian, salt og peber.
- Fordel rodfrugterne rundt om farsbrødet i airfryer-kurven.
- Steg farsbrødet og rodfrugterne i airfryeren ved 190 grader i ca. 25 minutter, eller indtil farsbrødet er gennemstegt og rodfrugterne er møre og let karamelliserede.
- Lad farsbrødet hvile i 5 minutter før udskæring.
Tips
- Du kan tilsætte lidt revet parmesan i farsen for ekstra umami.
- Skift rodfrugterne ud med sæsonens grøntsager, fx selleri eller pastinak.
- Brug en kødnål til at tjekke, om farsbrødet er gennemstegt – saften skal være klar.