Saftigt Krydret Farsbrød med Ovnbagte Rodfrugter

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftigt krydret farsbrød med rodfrugter

Ingredienser

  • 500 g Hakket oksekød
  • 250 g Hakket svinekød
  • 1 stk Løg, finthakket
  • 2 fed Hvidløg, presset
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Spidskommen
  • 0,5 tsk Kanel
  • 1 tsk Chiliflager
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber
  • 1 stk Æg
  • 50 g Rasp
  • 2 stk Gulerødder, skåret i stave
  • 2 stk Pastinakker, skåret i stave
  • 1 stk Rødbede, skrællet og skåret i tern
  • 1 spsk Olivenolie
  • Frisk timian, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  2. I en stor skål blandes hakket oksekød og svinekød med finthakket løg, presset hvidløg, røget paprika, spidskommen, kanel, chiliflager, salt og peber.
  3. Tilsæt æg og rasp, og rør farsen godt sammen til en ensartet masse.
  4. Form farsen til et brød og placer det i airfryerens kurv beklædt med bagepapir.
  5. I en anden skål vendes gulerødder, pastinakker og rødbede med olivenolie, frisk timian, salt og peber.
  6. Fordel rodfrugterne rundt om farsbrødet i airfryer-kurven.
  7. Steg farsbrødet og rodfrugterne i airfryeren ved 190 grader i ca. 25 minutter, eller indtil farsbrødet er gennemstegt og rodfrugterne er møre og let karamelliserede.
  8. Lad farsbrødet hvile i 5 minutter før udskæring.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt revet parmesan i farsen for ekstra umami.
  • Skift rodfrugterne ud med sæsonens grøntsager, fx selleri eller pastinak.
  • Brug en kødnål til at tjekke, om farsbrødet er gennemstegt – saften skal være klar.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk