Saftigt Farsbrød med Gyldne Sprøde Kartofler

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftigt farsbrød med gyldne sprøde kartoffelskiver

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • 250 g hakket oksekød
  • 1 stk løg, finthakket
  • 2 stk fed hvidløg, presset
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 stk æg
  • 50 g riven parmesan
  • 50 g finthakket frisk persille
  • 600 g kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber til kartofler

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, ca. 3 mm tykkelse.
  3. Vend kartoffelskiverne i 1 spsk olivenolie samt salt og peber. Læg dem i airfryer-kurven i ét lag og steg dem i 12-15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Ryst kurven halvvejs undervejs.
  4. Imens kartoflerne steger, blandes hakket svinekød og oksekød i en stor skål.
  5. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, timian, paprikapulver, spidskommen, salt, peber, æg, revet parmesan og persille. Rør farsen godt sammen med hænderne eller en ske, til den er ensartet og let klistret.
  6. Form farsen til et aflangt farsbrød, ca. 20 cm langt og 8 cm bredt.
  7. Placer farsbrødet i en lille airfryer-bakke eller på bagepapir i airfryer-kurven.
  8. Steg farsbrødet ved 190°C i 20-25 minutter, til det er gennemstegt og har en let brunet overflade. Brug eventuelt et stegetermometer, som skal vise 72°C i midten.
  9. Tag farsbrødet og kartoffelskiverne ud af airfryeren. Lad farsbrødet hvile i 5 minutter før udskæring.

Tips

  • For ekstra saftigt farsbrød kan du tilsætte 1 spsk mælk eller fløde i farsen.
  • Prøv at tilføje lidt finthakket frisk rosmarin eller oregano for en anderledes krydret smag.
  • Hvis du ønsker tykkere kartoffelskiver, forøg stegetiden lidt og tjek for sprødhed.
  • Du kan også pensle farsbrødet med lidt barbecue-sauce de sidste 5 minutter for ekstra smag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk