Saftige Yakitori-spyd med Teriyakisauce

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Saftige Yakitori-spyd med Teriyakisauce

Ingredienser

  • 500 g Kyllingebryst uden skind
  • 12 stk Træspyd
  • 3 spsk Sojasauce
  • 2 spsk Mirin
  • 2 spsk Sake (kan erstattes med vand)
  • 1,5 spsk Brunt sukker
  • 1 tsk Friskrevet ingefær
  • 1 fed Hvidløg (knust)
  • Sesamfrø til pynt
  • Frisk forårsløg til pynt

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystet i mundrette tern, cirka 3x3 cm.
  2. Bland sojasauce, mirin, sake, brunt sukker, ingefær og hvidløg i en skål til teriyakisaucen.
  3. Mariner kyllingestykkerne i teriyakisaucen i mindst 30 minutter, gerne længere for mere smag.
  4. Træ kyllingestykkerne på træspyd, fordel dem jævnt.
  5. Forvarm airfryeren til 190°C.
  6. Læg yakitori-spyddene i airfryer-kurven i ét lag uden overlapning.
  7. Tilbered i 12-15 minutter, vend spyddene halvvejs, og pensl med ekstra teriyakisauce for en karamelliseret overflade.
  8. Tag spyddene ud, drys med sesamfrø og finthakket forårsløg inden servering.

Tips

  • Hvis du ikke har sake, kan du bruge ekstra mirin eller lidt vand.
  • For ekstra smag kan du tilføje lidt chiliflager til marinaden.
  • Sørg for ikke at overfylde airfryeren, så luften kan cirkulere godt omkring spyddene.
  • Træspyd kan blødlægges i vand i 30 minutter inden brug for at undgå, at de brænder.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk