Saftige Yakitori-spyd med Teriyakisauce
Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Kyllingebryst uden skind
- 12 stk Træspyd
- 3 spsk Sojasauce
- 2 spsk Mirin
- 2 spsk Sake (kan erstattes med vand)
- 1,5 spsk Brunt sukker
- 1 tsk Friskrevet ingefær
- 1 fed Hvidløg (knust)
- Sesamfrø til pynt
- Frisk forårsløg til pynt
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrystet i mundrette tern, cirka 3x3 cm.
- Bland sojasauce, mirin, sake, brunt sukker, ingefær og hvidløg i en skål til teriyakisaucen.
- Mariner kyllingestykkerne i teriyakisaucen i mindst 30 minutter, gerne længere for mere smag.
- Træ kyllingestykkerne på træspyd, fordel dem jævnt.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg yakitori-spyddene i airfryer-kurven i ét lag uden overlapning.
- Tilbered i 12-15 minutter, vend spyddene halvvejs, og pensl med ekstra teriyakisauce for en karamelliseret overflade.
- Tag spyddene ud, drys med sesamfrø og finthakket forårsløg inden servering.
Tips
- Hvis du ikke har sake, kan du bruge ekstra mirin eller lidt vand.
- For ekstra smag kan du tilføje lidt chiliflager til marinaden.
- Sørg for ikke at overfylde airfryeren, så luften kan cirkulere godt omkring spyddene.
- Træspyd kan blødlægges i vand i 30 minutter inden brug for at undgå, at de brænder.