Saftige Yakitori-spyd

Tilberedning: 27 minutter · 190 °C · Nem

Saftige Yakitori-spyd med Teriyakisauce

Ingredienser

  • 500 g Kyllingebryst
  • 4 stk Forårsløg
  • 3 spsk Sojasauce
  • 2 spsk Mirin
  • 2 spsk Sake
  • 1,5 spsk Sukker
  • 1 tsk Sesamolie
  • Træspyd, stk
  • 1 tsk Rapsolie
  • Friskkværnet peber, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystet i mundrette stykker.
  2. Skær forårsløg i ca. 3 cm lange stykker.
  3. Rør sojasauce, mirin, sake, sukker og sesamolie sammen i en skål, indtil sukkeret er opløst – det bliver din teriyakisauce.
  4. Marinér kyllingestykkerne i halvdelen af saucen i mindst 20 minutter.
  5. Træd kyllingestykker og forårsløg skiftevis på træspydene.
  6. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  7. Pensl spyddene med lidt rapsolie og krydr med friskkværnet peber.
  8. Læg spyddene i airfryeren og steg i 12 minutter, vend dem undervejs.
  9. Pensl spyddene med den resterende teriyakisauce og steg yderligere 5 minutter, til de er glaserede og gennemstegte.
  10. Server straks med ekstra teriyakisauce ved siden af.

Tips

  • Blødgør træspyd i vand i 30 minutter inden brug for at undgå, at de brænder.
  • Du kan variere med grøntsager som peberfrugt eller champignon på spyddene.
  • Server med dampet ris og syltede agurker for en komplet japansk middag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk