Saftige Vegetarpølser med Røget Paprika og Frisk Timian

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Middel

Saftige Vegetarpølser med Røget Paprika og Frisk Timian

Ingredienser

  • 300 g Hvide bønner, kogte og drænede
  • 100 g Havregryn
  • 50 g Valnødder, grofthakkede
  • 1 stk Løg, finthakket
  • 2 fed Hvidløg, presset
  • 2 tsk Røget paprika
  • 1 spsk Sojasauce
  • 1 spsk Tomatpuré
  • Frisk timian, hakket
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber
  • 2 spsk Olivenolie
  • Vand efter behov

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Blend de kogte hvide bønner i en foodprocessor, indtil de er groft purerede.
  3. Tilsæt havregryn, grofthakkede valnødder, finthakket løg, presset hvidløg, røget paprika, sojasauce, tomatpuré, frisk timian, spidskommen, salt og peber. Blend indtil massen kan samles, tilsæt lidt vand om nødvendigt for at opnå en formbar konsistens.
  4. Form farsen til 4-5 aflange pølser med fugtige hænder.
  5. Pensl pølserne med olivenolie og læg dem i airfryer-kurven med lidt afstand imellem.
  6. Tilbered pølserne i airfryeren i ca. 25 minutter ved 190°C, vend dem efter halvdelen af tiden for jævn tilberedning.
  7. Når pølserne er faste og let gyldne, tag dem ud og lad dem hvile et par minutter inden servering.

Tips

  • Hvis farsen er for tør, kan du tilsætte lidt ekstra vand eller olivenolie for at gøre den mere smidig.
  • Prøv at tilsætte lidt finthakket chili for et ekstra krydret pift.
  • Pølserne kan også bages i ovn ved 200°C i ca. 30 minutter, hvis du ikke har en airfryer.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk