Saftige Ovnbagte Fiskefrikadeller med Sprød Råkostsalat

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftige Ovnbagte Fiskefrikadeller med Sprød Råkostsalat

Ingredienser

  • 400 g hvid fiskefars (torsk eller lys fisk)
  • 1 stk lille løg, finthakket
  • 1 stk æg
  • 2 spsk fuldkornshavregryn
  • 1 tsk dild, frisk eller tørret
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk citron, saft og lidt revet skal
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 stk gulerødder, revet
  • 1 stk æble, revet
  • 0,5 stk rødløg, finthakket
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk honning
  • salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. I en stor skål blandes fiskefars, finthakket løg, æg, havregryn, dild, salt, peber, citronsaft og -skal samt olivenolie. Rør farsen godt sammen.
  3. Form farsen til ca. 8-10 små frikadeller med fugtige hænder.
  4. Læg fiskefrikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand imellem, så luften kan cirkulere.
  5. Bag frikadellerne ved 190°C i 20-25 minutter, vend dem halvvejs for en jævn gylden overflade.
  6. Imens blandes revne gulerødder, æble og finthakket rødløg i en skål.
  7. Tilsæt æblecidereddike og honning til råkosten og smag til med salt og peber. Rør godt rundt.
  8. Server de varme fiskefrikadeller sammen med den sprøde og friske råkostsalat.

Tips

  • Brug gerne fiskefars af friskfanget fisk for den bedste smag.
  • Hvis farsen virker for våd, kan du tilsætte lidt mere havregryn.
  • Råkostsalaten kan varieres med lidt frisk persille eller mynte for ekstra friskhed.
  • Server med en skefuld creme fraiche eller en let sennepsdressing for ekstra smag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk