Saftige Ovnbagte Fiskefrikadeller med Sprød Råkostsalat
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g hvid fiskefars (torsk eller lys fisk)
- 1 stk lille løg, finthakket
- 1 stk æg
- 2 spsk fuldkornshavregryn
- 1 tsk dild, frisk eller tørret
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk friskkværnet peber
- 1 spsk citron, saft og lidt revet skal
- 1 spsk olivenolie
- 2 stk gulerødder, revet
- 1 stk æble, revet
- 0,5 stk rødløg, finthakket
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 spsk honning
- salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- I en stor skål blandes fiskefars, finthakket løg, æg, havregryn, dild, salt, peber, citronsaft og -skal samt olivenolie. Rør farsen godt sammen.
- Form farsen til ca. 8-10 små frikadeller med fugtige hænder.
- Læg fiskefrikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand imellem, så luften kan cirkulere.
- Bag frikadellerne ved 190°C i 20-25 minutter, vend dem halvvejs for en jævn gylden overflade.
- Imens blandes revne gulerødder, æble og finthakket rødløg i en skål.
- Tilsæt æblecidereddike og honning til råkosten og smag til med salt og peber. Rør godt rundt.
- Server de varme fiskefrikadeller sammen med den sprøde og friske råkostsalat.
Tips
- Brug gerne fiskefars af friskfanget fisk for den bedste smag.
- Hvis farsen virker for våd, kan du tilsætte lidt mere havregryn.
- Råkostsalaten kan varieres med lidt frisk persille eller mynte for ekstra friskhed.
- Server med en skefuld creme fraiche eller en let sennepsdressing for ekstra smag.