Saftige Ovnbagte Fiskefrikadeller med Frisk Citron-Remoulade
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g hvid fiskefars (fx torsk eller kuller)
- 1 stk æg
- 1 dl mælk
- 1 dl finthakket løg
- 2 spsk hvedemel
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk dild, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 100 g græsk yoghurt
- 2 spsk mayonnaise
- 1 stk citron, saft og revet skal
- 1 spsk kapers, finthakket
- 1 spsk frisk persille, finthakket
- salt og peber til remouladen, efter smag
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- I en stor skål blandes fiskefars, æg, mælk, finthakket løg, hvedemel, salt, peber og dild godt sammen, til farsen er ensartet og let klistret.
- Form farsen til ca. 10-12 flade fiskefrikadeller med fugtige hænder.
- Pensl eller pensl fiskefrikadellerne med olivenolie for en sprød overflade.
- Placer fiskefrikadellerne i airfryer-kurven i ét lag, uden at de rører hinanden. Tilbered i 20-25 minutter, vend dem forsigtigt efter halvdelen af tiden, indtil de er gyldne og gennemstegte.
- Imens fiskefrikadellerne tilberedes, blandes græsk yoghurt, mayonnaise, citronsaft og skal, kapers og persille i en lille skål. Smag til med salt og peber.
- Server de varme fiskefrikadeller med den friske citron-remoulade og evt. en sprød salat eller nye kartofler.
Tips
- Du kan variere krydderurterne i farsen, fx ved at tilsætte frisk purløg eller basilikum for en ny smagsprofil.
- Hvis farsen er for løs, tilsæt lidt ekstra mel eller rasp for bedre sammenhæng.
- Citron-remouladen kan forberedes flere timer i forvejen, så smagene når at udvikle sig.