Saftige Ovnbagte Fiskefrikadeller med Frisk Citron-Remoulade

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftige fiskefrikadeller med citron-remoulade

Ingredienser

  • 400 g hvid fiskefars (fx torsk eller kuller)
  • 1 stk æg
  • 1 dl mælk
  • 1 dl finthakket løg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk dild, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g græsk yoghurt
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 stk citron, saft og revet skal
  • 1 spsk kapers, finthakket
  • 1 spsk frisk persille, finthakket
  • salt og peber til remouladen, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. I en stor skål blandes fiskefars, æg, mælk, finthakket løg, hvedemel, salt, peber og dild godt sammen, til farsen er ensartet og let klistret.
  3. Form farsen til ca. 10-12 flade fiskefrikadeller med fugtige hænder.
  4. Pensl eller pensl fiskefrikadellerne med olivenolie for en sprød overflade.
  5. Placer fiskefrikadellerne i airfryer-kurven i ét lag, uden at de rører hinanden. Tilbered i 20-25 minutter, vend dem forsigtigt efter halvdelen af tiden, indtil de er gyldne og gennemstegte.
  6. Imens fiskefrikadellerne tilberedes, blandes græsk yoghurt, mayonnaise, citronsaft og skal, kapers og persille i en lille skål. Smag til med salt og peber.
  7. Server de varme fiskefrikadeller med den friske citron-remoulade og evt. en sprød salat eller nye kartofler.

Tips

  • Du kan variere krydderurterne i farsen, fx ved at tilsætte frisk purløg eller basilikum for en ny smagsprofil.
  • Hvis farsen er for løs, tilsæt lidt ekstra mel eller rasp for bedre sammenhæng.
  • Citron-remouladen kan forberedes flere timer i forvejen, så smagene når at udvikle sig.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk