Saftige Mini-Hakkebøffer med Honningglaserede Gulerødder og Sprøde Kartoffelrøsti

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftige Mini-Hakkebøffer med Honningglaserede Gulerødder og Sprøde Kartoffelrøsti

Ingredienser

  • 500 g Hakket oksekød
  • 1 stk Lille løg, finthakket
  • 1 stk Æg
  • 30 g Rasp
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peber
  • 400 g Gulerødder, skåret i stave
  • 1 spsk Smør
  • 1 spsk Honning
  • 500 g Rå kartofler, revet
  • 1 tsk Salt
  • 2 spsk Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. I en skål blandes hakket oksekød, finthakket løg, æg, rasp, salt og peber godt sammen. Form 8 små, flade hakkebøffer.
  3. Skyl og skræl gulerødderne, og skær dem i stave. Smelt smør i en lille gryde, tilsæt honning og vend gulerødderne i glasuren.
  4. Skræl kartoflerne og riv dem groft. Pres overskydende væske ud med et rent viskestykke. Bland de revne kartofler med salt og 1 spsk olivenolie.
  5. Form kartoffelrøsti ved at presse en lille håndfuld kartoffelmasse fladt sammen til 8 små runde kager.
  6. Læg først kartoffelrøsti i airfryer-kurven og steg i 10 minutter ved 190°C, vend dem forsigtigt halvvejs, så de bliver sprøde og gyldne.
  7. Tag røsti ud og læg mini-hakkebøfferne i kurven. Steg dem i 10-12 minutter ved 190°C, til de er gennemstegte og saftige indeni.
  8. I de sidste 5 minutter af bøffernes stegning, tilsæt de honningglaserede gulerødder i kurven for at varme dem igennem uden at miste glansen.
  9. Server de saftige mini-hakkebøffer sammen med de sprøde kartoffelrøsti og de søde glaserede gulerødder.

Tips

  • For ekstra smag kan du tilsætte hakket frisk timian eller persille i hakkebøfferne.
  • Hvis du ønsker mere sprødhed på kartoffelrøsti, kan du tilføje en smule majsstivelse til kartoffelblandingen.
  • Undgå at overfylde airfryeren for at sikre jævn tilberedning og sprødhed.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk