Saftige Mini-Frikadeller med Cremet Persillesovs og Sprøde Ovnkartofler

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftige Mini-Frikadeller med Persillesovs og Ovnkartofler

Ingredienser

  • 400 g Hakket svinekød
  • 1 stk Løg, finthakket
  • 1 stk Æg
  • 50 g Rasp
  • 2 spsk Mælk
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peber
  • 800 g Kartofler
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Tørret timian
  • 25 g Smør
  • 25 g Hvedemel
  • 4 dl Mælk
  • 2 spsk Friskhakket persille
  • Salt og peber til sovs, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skær kartoflerne i både. Vend dem med olivenolie, timian, salt og peber.
  2. Fordel kartoflerne i airfryer-kurven og steg ved 190°C i 20 minutter, ryst kurven halvvejs.
  3. Imens blandes hakket svinekød med finthakket løg, æg, rasp, mælk, salt og peber til en ensartet fars.
  4. Form små, runde mini-frikadeller med hænderne.
  5. Efter kartoflerne har stegt 10 minutter, lægges mini-frikadellerne ovenpå kartoflerne i airfryer-kurven.
  6. Steg videre ved 190°C i 15 minutter, til frikadellerne er gennemstegte og let gyldne.
  7. Smelt smør i en gryde, pisk hvedemel i og lad det blive let gyldent.
  8. Tilsæt mælk lidt ad gangen under konstant piskning, og kog sovsen op til den tykner.
  9. Smag til med salt, peber og rør persillen i.
  10. Server de varme mini-frikadeller med persillesovs og sprøde ovnkartofler.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt revet muskatnød i frikadellefarsen for ekstra aroma.
  • Brug gerne bagepapir i airfryer-kurven for nemmere rengøring.
  • Persillesovsen kan varieres med lidt citronsaft for en friskere smag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk