Saftige Mini-Frikadeller med Cremet Kartofelsalat

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftige mini-frikadeller med cremet kartoffelsalat

Ingredienser

  • 500 g Hakket svinekød
  • 1 stk Lille løg, finthakket
  • 1 stk Æg
  • 2 spsk Rasp
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peber
  • 0,5 tsk Muskatnød, revet
  • 800 g Små nye kartofler
  • 100 g Græsk yoghurt
  • 2 spsk Mayonnaise
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 1 spsk Frisk dild, hakket
  • 1 spsk Frisk purløg, hakket
  • Salt og friskkværnet peber til smag
  • 1 spsk Olivenolie til kartoflerne

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 12-15 minutter til de er møre. Afdryp og lad dem køle lidt af.
  3. Imens blandes hakket svinekød, finthakket løg, æg, rasp, salt, peber og revet muskatnød i en skål. Rør farsen godt sammen og form små, runde frikadeller (ca. 30 g pr. stk).
  4. Læg mini-frikadellerne i airfryer-kurven i ét lag. Steg dem ved 190°C i 12-15 minutter, vend dem efter halvdelen af tiden, til de er gyldne og gennemstegte.
  5. Skær de lune kartofler i halve eller kvarte, og vend dem forsigtigt med olivenolie, salt og peber.
  6. I en skål blandes græsk yoghurt, mayonnaise, dijonsennep, hakket dild og purløg. Smag til med salt og peber.
  7. Vend kartoflerne i dressingen og server kartoffelsalaten lun eller afkølet sammen med de saftige mini-frikadeller.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt finthakket frisk persille i frikadellefarsen for ekstra friskhed.
  • For ekstra sprødhed kan du give frikadellerne et let spray med olie før stegning.
  • Kartoffelsalaten kan med fordel laves dagen før, så smagene udvikler sig.
  • Vil du have mere syrlighed, kan du tilsætte lidt friskpresset citronsaft i dressingen.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk