Saftige Mini-Frikadeller med Cremet Kartofelsalat
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Hakket svinekød
- 1 stk Lille løg, finthakket
- 1 stk Æg
- 2 spsk Rasp
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Peber
- 0,5 tsk Muskatnød, revet
- 800 g Små nye kartofler
- 100 g Græsk yoghurt
- 2 spsk Mayonnaise
- 1 spsk Dijonsennep
- 1 spsk Frisk dild, hakket
- 1 spsk Frisk purløg, hakket
- Salt og friskkværnet peber til smag
- 1 spsk Olivenolie til kartoflerne
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 12-15 minutter til de er møre. Afdryp og lad dem køle lidt af.
- Imens blandes hakket svinekød, finthakket løg, æg, rasp, salt, peber og revet muskatnød i en skål. Rør farsen godt sammen og form små, runde frikadeller (ca. 30 g pr. stk).
- Læg mini-frikadellerne i airfryer-kurven i ét lag. Steg dem ved 190°C i 12-15 minutter, vend dem efter halvdelen af tiden, til de er gyldne og gennemstegte.
- Skær de lune kartofler i halve eller kvarte, og vend dem forsigtigt med olivenolie, salt og peber.
- I en skål blandes græsk yoghurt, mayonnaise, dijonsennep, hakket dild og purløg. Smag til med salt og peber.
- Vend kartoflerne i dressingen og server kartoffelsalaten lun eller afkølet sammen med de saftige mini-frikadeller.
Tips
- Du kan tilsætte lidt finthakket frisk persille i frikadellefarsen for ekstra friskhed.
- For ekstra sprødhed kan du give frikadellerne et let spray med olie før stegning.
- Kartoffelsalaten kan med fordel laves dagen før, så smagene udvikler sig.
- Vil du have mere syrlighed, kan du tilsætte lidt friskpresset citronsaft i dressingen.