Saftige Kyllingespyd med Karamelliseret Honning-Sennepsglaze
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Kyllingebrystfilet
- 3 spsk Flydende honning
- 2 spsk Dijon sennep
- 1 spsk Olivenolie
- 1 tsk Røget paprika
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 0,5 tsk Chili flager
- Træspyd, stk
- 0,5 tsk Salt
- 0,25 tsk Sort peber
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrystfileterne i mundrette tern på ca. 2-3 cm.
- I en skål blandes honning, dijon sennep, olivenolie, røget paprika, hvidløgspulver, chili flager, salt og peber til en glat marinade og glaze.
- Vend kyllingestykkerne grundigt i halvdelen af marinaden, og lad dem marinere i 10 minutter.
- Træd de marinerede kyllingestykker på træspydene, fordel dem jævnt.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg kyllingespyd i airfryer-kurven i ét lag, undgå at de overlapper.
- Tilbered i 12 minutter, vend spyddene og pensl med den resterende glaze.
- Tilbered yderligere 8-10 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt og glazuren er karamelliseret.
- Lad spyddene hvile et par minutter inden servering.
Tips
- Blødgør træspyddene i vand i mindst 30 minutter før brug for at undgå, at de brænder.
- Tilføj frisk hakket persille eller koriander som pynt for ekstra friskhed.
- Server med en frisk salat eller ovnbagte rodfrugter for et komplet måltid.