Saftige Kyllingelår med Karamelliserede Rodfrugter

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftige Kyllingelår med Karamelliserede Rodfrugter

Ingredienser

  • 4 stk Kyllingelår
  • 300 g Gulerødder
  • 300 g Pastinakker
  • 200 g Rødbeder
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Tørret timian
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • Salt og peber efter smag, stk
  • 1 spsk Honning
  • 1 spsk Balsamicoeddike

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190 °C.
  2. Skræl og skær gulerødder, pastinakker og rødbeder i mundrette stave eller tern.
  3. Vend rodfrugterne med 1 spsk olivenolie, salt, peber og halvdelen af timianen.
  4. Krydr kyllingelårene med salt, peber, paprika, hvidløgspulver og resten af timianen. Pensl dem med 1 spsk olivenolie.
  5. Læg først rodfrugterne i kurven i et jævnt lag. Placer kyllingelårene ovenpå eller ved siden af, så de ikke overlapper.
  6. Tilbered i airfryeren i 25 minutter, vend forsigtigt rodfrugterne og kyllingen efter halvdelen af tiden.
  7. Bland honning og balsamicoeddike og pensl rodfrugterne med blandingen de sidste 5 minutter af tilberedningen for en karamelliseret overflade.
  8. Tag retten ud og lad kyllingen hvile et par minutter inden servering.

Tips

  • Brug rodfrugter i sæson for ekstra smag og friskhed.
  • Du kan tilsætte frisk rosmarin sammen med timian for en mere aromatisk smagsprofil.
  • Brug en kødnål for at sikre, at kyllingen er gennemstegt – saften skal være klar.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk