Saftige Klassiske Kyllingefrikadeller med Ovnbagte Krydderkartofler

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Kyllingefrikadeller med krydrede kartofler

Ingredienser

  • 400 g Hakket kyllingekød
  • 1 stk Løg, finthakket
  • 1 stk Æg
  • 50 g Rasp
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peber
  • 1 tsk Tørret timian
  • Smør eller olie til stegning, spsk
  • 500 g Kartofler, skåret i både
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 0,5 tsk Chili flakes
  • 1 tsk Tørret rosmarin
  • Frisk persille til pynt, spsk

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. I en stor skål blandes hakket kylling, finthakket løg, æg, rasp, salt, peber og tørret timian godt sammen.
  3. Form farsen til ca. 12 små frikadeller.
  4. Pensl frikadellerne let med smør eller olie for sprødhed.
  5. Læg frikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand og steg i ca. 15 minutter, vend dem halvvejs, til de er gyldne og gennemstegte.
  6. Imens vendes kartoffelbådene i olivenolie, paprikapulver, hvidløgspulver, chili flakes, rosmarin og lidt salt.
  7. Når frikadellerne er færdige, tages de ud og holdes varme.
  8. Læg kartoflerne i airfryer-kurven og steg i 20 minutter ved 190°C, ryst kurven et par gange undervejs for jævn stegning.
  9. Server frikadellerne varme sammen med de krydrede ovnkartofler og drys med friskhakket persille.

Tips

  • For ekstra saftige frikadeller kan du tilføje 2 spsk mælk eller creme fraiche i farsen.
  • Hvis du ønsker stærkere kartofler, tilsæt mere chili flakes efter smag.
  • Prøv at tilføje revet citronskal i farsen for et frisk twist.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk