Saftige Hjemmelavede Kyllingespyd med Røget BBQ-dip og Sprøde Ovnfritter

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftige kyllingespyd med BBQ-dip og ovnfritter

Ingredienser

  • 400 g Kyllingebryst
  • 2 stk Rød peberfrugt
  • 1 stk Rødløg
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 3 stk Kartofler
  • 1 spsk Smør
  • 150 ml Barbecuesauce
  • 1 tsk Røget chili sauce (valgfri)
  • 1 tsk Honning
  • Frisk persille til pynt

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystet i mundrette tern. Skær rød peberfrugt og rødløg i passende stykker til at spæde kyllingespydene op.
  2. Mariner kyllingeternene i olivenolie, røget paprika, hvidløgspulver, chilipulver og salt i 10 minutter.
  3. Sæt kylling, peberfrugt og rødløg skiftevis på træspyd, og læg dem i airfryeren ved 190°C i 15 minutter. Vend spydene halvvejs.
  4. Skrub kartoflerne grundigt og skær dem i tykke stave. Vend dem i smeltet smør og et drys salt.
  5. Læg kartoffelstavene i airfryeren ved siden af kyllingespydene (eller bagefter) og steg ved 190°C i 10-12 minutter til sprøde og gyldne.
  6. Bland barbecuesauce med røget chili sauce og honning til en cremet, sødligt røget dip.
  7. Server de varme, saftige kyllingespyd med de sprøde ovnfritter og den hjemmelavede BBQ-dip, pyntet med frisk persille.

Tips

  • For ekstra smag kan du lade kyllingen marinere længere, gerne op til 2 timer.
  • Brug træspyd, der er udblødt i vand i mindst 30 minutter, for at undgå at de brænder i airfryeren.
  • Tilføj et drys frisk citronsaft over kyllingespyd ved servering for en frisk kontrast.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk