Saftige Hjemmelavede Kyllingespyd med Røget BBQ-dip og Sprøde Ovnfritter
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g Kyllingebryst
- 2 stk Rød peberfrugt
- 1 stk Rødløg
- 1 spsk Olivenolie
- 1 tsk Røget paprika
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 0,5 tsk Chilipulver
- 0,5 tsk Salt
- 3 stk Kartofler
- 1 spsk Smør
- 150 ml Barbecuesauce
- 1 tsk Røget chili sauce (valgfri)
- 1 tsk Honning
- Frisk persille til pynt
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrystet i mundrette tern. Skær rød peberfrugt og rødløg i passende stykker til at spæde kyllingespydene op.
- Mariner kyllingeternene i olivenolie, røget paprika, hvidløgspulver, chilipulver og salt i 10 minutter.
- Sæt kylling, peberfrugt og rødløg skiftevis på træspyd, og læg dem i airfryeren ved 190°C i 15 minutter. Vend spydene halvvejs.
- Skrub kartoflerne grundigt og skær dem i tykke stave. Vend dem i smeltet smør og et drys salt.
- Læg kartoffelstavene i airfryeren ved siden af kyllingespydene (eller bagefter) og steg ved 190°C i 10-12 minutter til sprøde og gyldne.
- Bland barbecuesauce med røget chili sauce og honning til en cremet, sødligt røget dip.
- Server de varme, saftige kyllingespyd med de sprøde ovnfritter og den hjemmelavede BBQ-dip, pyntet med frisk persille.
Tips
- For ekstra smag kan du lade kyllingen marinere længere, gerne op til 2 timer.
- Brug træspyd, der er udblødt i vand i mindst 30 minutter, for at undgå at de brænder i airfryeren.
- Tilføj et drys frisk citronsaft over kyllingespyd ved servering for en frisk kontrast.