Saftige Grillmarinerede Kyllingespyd med Røget Paprika
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Kyllingebryst
- 2 spsk Olivenolie
- 1 spsk Røget paprika
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 1 tsk Løgpulver
- 0,5 tsk Chilipulver
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Sort peber
- 1 spsk Citronsaft
- Træspyd (udblødt), stk
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrystet i mundrette tern på ca. 3 cm.
- I en skål blandes olivenolie, røget paprika, hvidløgspulver, løgpulver, chilipulver, salt, peber og citronsaft til en marinade.
- Vend kyllingeternene grundigt i marinaden, dæk skålen til, og lad det marinere i mindst 30 minutter i køleskabet.
- Træ kyllingeternene på de udblødte træspyd, fordel jævnt.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg kyllingespyd i airfryerkurven i ét lag uden overlapning.
- Tilbered i 20-25 minutter, vend spyddene halvvejs, indtil kyllingen er gennemstegt og har en let gylden overflade.
- Tag spyddene ud og lad dem hvile et par minutter inden servering.
Tips
- Udblød træspyd i vand i mindst 30 minutter for at undgå, at de brænder i airfryeren.
- Server med frisk limebåde og en cremet yoghurt-dip med mynte for ekstra friskhed.
- Du kan også tilføje grøntsager som peberfrugt eller rødløg mellem kyllingestykkerne på spyddene for mere farve og smag.