Saftige Grillmarinerede Kyllingespyd med Honning og Citrussmag

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Grillmarinerede kyllingespyd med honning og citron

Ingredienser

  • 500 g Kyllingebrystfilet
  • 3 spsk Flydende honning
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 stk Citron (saft og revet skal)
  • 2 fed Hvidløg (presset)
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Friskkværnet sort peber
  • 8 stk Træspyd (udblødt i vand)
  • Frisk persille til pynt

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystet i mundrette tern på ca. 3x3 cm.
  2. I en skål blandes honning, olivenolie, citronsaft og -skal, presset hvidløg, røget paprika, salt og peber til marinaden.
  3. Vend kyllingeternene i marinaden, dæk skålen til, og lad det marinere i mindst 30 minutter i køleskabet.
  4. Træ marinerede kyllingestykker på de udblødte træspyd, fordel dem jævnt.
  5. Forvarm airfryeren til 190°C.
  6. Læg kyllingespyd i airfryer-kurven i ét lag, og tilbered i 20-25 minutter, vend spydene halvvejs, indtil kyllingen er gylden og gennemstegt.
  7. Tag spydene ud og lad dem hvile et par minutter.
  8. Pynt med friskhakket persille før servering.

Tips

  • Udblød træspyd i mindst 30 minutter for at undgå, at de brænder i airfryeren.
  • Tilsæt lidt chili i marinaden for et ekstra spicy twist.
  • Server med en frisk salat og en tzatziki-dip for en komplet og frisk middag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk