Saftige Grillmarinerede Kyllingespyd med Honning og Citrussmag
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Kyllingebrystfilet
- 3 spsk Flydende honning
- 2 spsk Olivenolie
- 1 stk Citron (saft og revet skal)
- 2 fed Hvidløg (presset)
- 1 tsk Røget paprika
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Friskkværnet sort peber
- 8 stk Træspyd (udblødt i vand)
- Frisk persille til pynt
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrystet i mundrette tern på ca. 3x3 cm.
- I en skål blandes honning, olivenolie, citronsaft og -skal, presset hvidløg, røget paprika, salt og peber til marinaden.
- Vend kyllingeternene i marinaden, dæk skålen til, og lad det marinere i mindst 30 minutter i køleskabet.
- Træ marinerede kyllingestykker på de udblødte træspyd, fordel dem jævnt.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg kyllingespyd i airfryer-kurven i ét lag, og tilbered i 20-25 minutter, vend spydene halvvejs, indtil kyllingen er gylden og gennemstegt.
- Tag spydene ud og lad dem hvile et par minutter.
- Pynt med friskhakket persille før servering.
Tips
- Udblød træspyd i mindst 30 minutter for at undgå, at de brænder i airfryeren.
- Tilsæt lidt chili i marinaden for et ekstra spicy twist.
- Server med en frisk salat og en tzatziki-dip for en komplet og frisk middag.