Saftige Grillmarinerede Kyllingespyd med Friske Sommergrøntsager
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Kyllingebryst
- 2 spsk Olivenolie
- 2 spsk Sojasauce
- 1 spsk Flydende honning
- 1 tsk Røget paprika
- 1 tsk Knust hvidløg
- 0,5 tsk Chili flakes
- 1 stk Rød peberfrugt
- 1 stk Gul squash
- 1 stk Rødløg
- 8 stk Træspyd
- Salt og friskkværnet peber
- 1 spsk Frisk hakket persille
- 1 stk Citron (saft)
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebryst i mundrette tern og læg dem i en skål.
- Bland olivenolie, sojasauce, honning, røget paprika, knust hvidløg og chili flakes i en skål og hæld marinaden over kyllingen. Vend godt rundt og lad marinere i mindst 20 minutter i køleskab.
- Skær peberfrugt, squash og rødløg i lige store stykker, der passer til spyddene.
- Træd kyllingestykker og grøntsager skiftevis på spyddene.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg spyddene i airfryerens kurv og steg i 20-25 minutter, til kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne let karamelliserede. Vend spyddene efter halvdelen af tiden for jævn stegning.
- Krydr med salt og peber, dryp med frisk citronsaft og drys med hakket persille før servering.
Tips
- Sørg for at skære kylling og grøntsager i nogenlunde samme størrelse for ensartet tilberedning.
- Udskift chili flakes med frisk chili for ekstra varme.
- Lad spyddene trække lidt efter stegning for saftigere kylling.