Saftige Grillkyllingespyd med Honning og Frisk Timian
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Kyllingebrystfilet
- 2 spsk Flydende honning
- 1 spsk Olivenolie
- 1 spsk Frisk timian, hakket
- 1 tsk Røget paprika
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 0,5 tsk Salt
- 0,25 tsk Sort peber
- 8 stk Træspyd (udblødt i vand)
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrystfileterne i mundrette tern på cirka 3 cm.
- I en skål blandes honning, olivenolie, hakket frisk timian, røget paprika, hvidløgspulver, salt og peber til en marinade.
- Vend kyllingeternene godt i marinaden, dæk skålen og lad det marinere i mindst 20 minutter i køleskabet.
- Træ kyllingeternene stramt på de udblødte træspyd.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg kyllingespyd i airfryer-kurven uden at de rører hinanden.
- Tilbered spyddene i airfryeren i 20-25 minutter, vend dem efter halvdelen af tiden, til kyllingen er gennemstegt og let karamelliseret.
- Lad spyddene hvile et par minutter inden servering.
Tips
- Udblød altid træspyd i vand i mindst 30 minutter for at undgå, at de brænder i airfryeren.
- Server med en frisk salat eller en cremet yoghurtdip med citron og mynte for ekstra friskhed.
- Prøv at variere med andre friske krydderurter som rosmarin eller oregano for nye smagsnuancer.