Saftige Frikadeller med Sprøde Ristede Kartofler
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Hakket svinekød
- 1 stk Løg
- 1 stk Æg
- 3 spsk Rasp
- 1 dl Mælk
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Friskkværnet peber
- 0,5 tsk Muskatnød
- 800 g Kartofler
- 2 spsk Olivenolie
- 1 tsk Tørret timian
- Salt og peber til kartofler, efter smag
Fremgangsmåde
- Skræl og riv løget fint. Pres overskydende væske ud med hænderne.
- I en stor skål blandes hakket svinekød, revet løg, æg, rasp, mælk, salt, peber og muskatnød. Rør farsen godt sammen til ensartet konsistens.
- Form farsen til frikadeller på cirka 70 gram stykket og læg dem på en tallerken.
- Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette tern. Vend kartoffeltern med olivenolie, timian, salt og peber.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg frikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand, og steg dem i 12 minutter. Vend dem forsigtigt halvvejs, så de bliver jævnt brune.
- Tag frikadellerne op og læg dem til side under folie for at holde på varmen.
- Læg kartoflerne i airfryer-kurven og rist dem i 13-15 minutter ved 190°C, til de er gyldne og sprøde. Ryst kurven et par gange undervejs for jævn ristning.
- Server de saftige frikadeller sammen med de sprøde, ristede kartofler.
Tips
- For ekstra smag kan du tilføje finthakket persille eller revet æble i farsen.
- Har du ikke timian, kan rosmarin eller oregano også bruges til kartoflerne.
- Undgå at overfylde airfryer-kurven for at sikre sprødhed og jævn stegning.
- Vil du have en mere cremet konsistens, kan du tilsætte lidt fløde i farsen.