Saftige Fiskefrikadeller med Sprøde Gulerodsstave

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftige fiskefrikadeller med sprøde gulerodsstave på tallerken

Ingredienser

  • 400 g Hvid fiskefilet (fx torsk eller sej)
  • 1 stk Lille løg
  • 1 stk Æg
  • 50 g Rasp
  • 1 spsk Dild, frisk hakket
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peber
  • 2 stk Gulerødder
  • 1 spsk Olivenolie
  • Citron til servering

Fremgangsmåde

  1. Hak fiskefileten fint med en kniv eller kør den kort i en foodprocessor, så den får en grov farsstruktur.
  2. Pil og hak løget meget fint. Rør fisk, løg, æg, rasp, dild, salt og peber godt sammen til en sammenhængende fars.
  3. Form fiskefrikadeller i passende størrelse, ca. 6-8 stk, og læg dem på en tallerken.
  4. Skræl gulerødder og skær dem i tykke stave. Vend dem i olivenolie og lidt salt.
  5. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  6. Læg fiskefrikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand og tilbered i 12-15 minutter, til de er gyldne og faste, vend dem halvvejs.
  7. Sæt derefter gulerodsstavene i airfryeren i 8-10 minutter, til de er møre men stadig sprøde.
  8. Lad fiskefrikadellerne køle lidt af, og pak dem sammen med de sprøde gulerodsstave og evt. citronbåde til madpakken.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt revet citronskal i farsen for ekstra friskhed.
  • Hvis farsen føles for våd, kan du tilsætte lidt ekstra rasp eller havregryn.
  • Gulerodsstavene kan også varieres med knoldselleri eller pastinak for en anden smagsprofil.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk