Saftige Fiskefrikadeller med Sprøde Gulerodsstave
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g Hvid fiskefilet (fx torsk eller sej)
- 1 stk Lille løg
- 1 stk Æg
- 50 g Rasp
- 1 spsk Dild, frisk hakket
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Peber
- 2 stk Gulerødder
- 1 spsk Olivenolie
- Citron til servering
Fremgangsmåde
- Hak fiskefileten fint med en kniv eller kør den kort i en foodprocessor, så den får en grov farsstruktur.
- Pil og hak løget meget fint. Rør fisk, løg, æg, rasp, dild, salt og peber godt sammen til en sammenhængende fars.
- Form fiskefrikadeller i passende størrelse, ca. 6-8 stk, og læg dem på en tallerken.
- Skræl gulerødder og skær dem i tykke stave. Vend dem i olivenolie og lidt salt.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg fiskefrikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand og tilbered i 12-15 minutter, til de er gyldne og faste, vend dem halvvejs.
- Sæt derefter gulerodsstavene i airfryeren i 8-10 minutter, til de er møre men stadig sprøde.
- Lad fiskefrikadellerne køle lidt af, og pak dem sammen med de sprøde gulerodsstave og evt. citronbåde til madpakken.
Tips
- Du kan tilsætte lidt revet citronskal i farsen for ekstra friskhed.
- Hvis farsen føles for våd, kan du tilsætte lidt ekstra rasp eller havregryn.
- Gulerodsstavene kan også varieres med knoldselleri eller pastinak for en anden smagsprofil.