Saftige Fiskefrikadeller med Frisk Citronmayonnaise

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Saftige Fiskefrikadeller med Frisk Citronmayonnaise

Ingredienser

  • 400 g fiskefars (fx torsk eller rødspætte)
  • 1 stk æg
  • 1 dl mælk
  • 0,5 dl rasp
  • 1 stk lille løg, finthakket
  • 1 spsk dild, finthakket
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk smør eller olie til pensling
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 spsk citron saft
  • frisk dild til pynt

Fremgangsmåde

  1. Bland fiskefars, æg, mælk, rasp, finthakket løg og dild i en skål. Krydr med salt og peber og rør farsen godt sammen.
  2. Form farsen til små frikadeller med let fugtige hænder, ca. 8-10 stk.
  3. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  4. Pensl frikadellerne med smør eller olie for at få en gylden og sprød overflade.
  5. Læg fiskefrikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand og steg dem i 12-15 minutter, vend dem efter halvdelen af tiden, til de er gyldne og gennemstegte.
  6. Imens røres mayonnaise med revet citronskal og citronsaft til en frisk citronmayonnaise.
  7. Server de varme fiskefrikadeller med citronmayonnaisen og pynt med frisk dild.

Tips

  • Brug gerne frisk fiskefars for ekstra saftighed og smag.
  • Tilsæt lidt revet gulerod eller finthakket persille i farsen for flere smagsnuancer.
  • Hvis farsen er for våd, kan du tilsætte lidt ekstra rasp for bedre formbarhed.
  • Server med en frisk grøn salat eller nye kartofler for et fuldendt måltid.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk