Saftige Fiskefrikadeller med Frisk Citronmayonnaise
Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g fiskefars (fx torsk eller rødspætte)
- 1 stk æg
- 1 dl mælk
- 0,5 dl rasp
- 1 stk lille løg, finthakket
- 1 spsk dild, finthakket
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 1 spsk smør eller olie til pensling
- 1 dl mayonnaise
- 1 tsk revet citronskal
- 1 spsk citron saft
- frisk dild til pynt
Fremgangsmåde
- Bland fiskefars, æg, mælk, rasp, finthakket løg og dild i en skål. Krydr med salt og peber og rør farsen godt sammen.
- Form farsen til små frikadeller med let fugtige hænder, ca. 8-10 stk.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Pensl frikadellerne med smør eller olie for at få en gylden og sprød overflade.
- Læg fiskefrikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand og steg dem i 12-15 minutter, vend dem efter halvdelen af tiden, til de er gyldne og gennemstegte.
- Imens røres mayonnaise med revet citronskal og citronsaft til en frisk citronmayonnaise.
- Server de varme fiskefrikadeller med citronmayonnaisen og pynt med frisk dild.
Tips
- Brug gerne frisk fiskefars for ekstra saftighed og smag.
- Tilsæt lidt revet gulerod eller finthakket persille i farsen for flere smagsnuancer.
- Hvis farsen er for våd, kan du tilsætte lidt ekstra rasp for bedre formbarhed.
- Server med en frisk grøn salat eller nye kartofler for et fuldendt måltid.