Saftige Fiskefrikadeller med Cremet Citronremoulade
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g fiskefars (torsk eller rødspætte)
- 1 stk æg
- 1 dl mælk
- 1 dl finthakket løg
- 2 spsk rasp
- 1 tsk dild, friskhakket
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk sort peber
- 1 spsk smør til stegning
- 100 g mayonnaise
- 2 spsk finthakket syltet agurk
- 1 spsk finthakket kapers
- 1 tsk revet citronskal
- 1 spsk citronjuice
- friskkværnet peber til remoulade
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- I en stor skål blandes fiskefars, æg, mælk, løg, rasp, dild, salt og peber godt sammen til en jævn fars.
- Form farsen til ca. 8-10 små, flade frikadeller med fugtige hænder.
- Pensl eller smør frikadellerne let med smør for at få en gylden overflade.
- Læg forsigtigt frikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand imellem dem.
- Steg dem ved 190°C i 20-25 minutter, vend dem halvvejs, så de bliver jævnt gyldne og gennemstegte.
- Imens fiskefrikadellerne steger, blandes mayonnaise med syltet agurk, kapers, citronskal, citronjuice og friskkværnet peber til en cremet remoulade.
- Server de lune fiskefrikadeller med den friske citronremoulade og eventuelt en frisk grøn salat eller nye kartofler.
Tips
- For ekstra sprødhed kan du tilføje lidt panko i farsen eller drysse lidt panko på toppen inden stegning.
- Hvis du ønsker en mere krydret remoulade, kan du tilsætte lidt finthakket frisk chili eller et nip cayennepeber.
- Fiskefars kan erstattes med en blanding af laks og torsk for en lidt mere fyldig smag.