Saftige Fiskefrikadeller med Cremet Citronremoulade

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftige fiskefrikadeller med cremet citronremoulade

Ingredienser

  • 400 g fiskefars (torsk eller rødspætte)
  • 1 stk æg
  • 1 dl mælk
  • 1 dl finthakket løg
  • 2 spsk rasp
  • 1 tsk dild, friskhakket
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk sort peber
  • 1 spsk smør til stegning
  • 100 g mayonnaise
  • 2 spsk finthakket syltet agurk
  • 1 spsk finthakket kapers
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 spsk citronjuice
  • friskkværnet peber til remoulade

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. I en stor skål blandes fiskefars, æg, mælk, løg, rasp, dild, salt og peber godt sammen til en jævn fars.
  3. Form farsen til ca. 8-10 små, flade frikadeller med fugtige hænder.
  4. Pensl eller smør frikadellerne let med smør for at få en gylden overflade.
  5. Læg forsigtigt frikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand imellem dem.
  6. Steg dem ved 190°C i 20-25 minutter, vend dem halvvejs, så de bliver jævnt gyldne og gennemstegte.
  7. Imens fiskefrikadellerne steger, blandes mayonnaise med syltet agurk, kapers, citronskal, citronjuice og friskkværnet peber til en cremet remoulade.
  8. Server de lune fiskefrikadeller med den friske citronremoulade og eventuelt en frisk grøn salat eller nye kartofler.

Tips

  • For ekstra sprødhed kan du tilføje lidt panko i farsen eller drysse lidt panko på toppen inden stegning.
  • Hvis du ønsker en mere krydret remoulade, kan du tilsætte lidt finthakket frisk chili eller et nip cayennepeber.
  • Fiskefars kan erstattes med en blanding af laks og torsk for en lidt mere fyldig smag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk