Saftige Farsdagsfrikadeller med Karamelliserede Løg
Tilberedning: 30 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Hakket svinekød
- 1 stk Løg
- 1 stk Æg
- 50 g Rasp
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Friskkværnet peber
- 1 tsk Mild paprika
- 2 spsk Smør
- 2 stk Søde løg (fx rødløg eller almindeligt løg)
- 1 spsk Brunt sukker
- Olivenolie, efter smag
Fremgangsmåde
- Hak det ene løg fint og bland det med hakket svinekød, æg, rasp, salt, peber og paprika i en skål. Rør farsen godt sammen og form 12-14 små frikadeller.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Smør airfryerens kurv let med olivenolie. Læg frikadellerne i kurven med lidt afstand og tilbered dem i 12-15 minutter, vend dem halvvejs, indtil de er gyldne og gennemstegte.
- Imens skæres de søde løg i tynde skiver. Varm smørret på en pande ved middel varme, tilsæt løgene og drys med brunt sukker.
- Steg løgene langsomt under omrøring i ca. 10 minutter, indtil de er bløde og karamelliserede med en dyb gylden farve.
- Server de varme, saftige frikadeller toppet med de karamelliserede løg.
Tips
- Vil du have ekstra sprød skorpe på frikadellerne, kan du pensle dem let med olie inden airfryering.
- Brug gerne rødløg til karamellisering for en sødere og flottere farve.
- Frikadellerne kan også serveres kolde i en sandwich med remoulade og sprøde salater.