Saftige BBQ-kyllingespyd med røget glaze

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftige BBQ-kyllingespyd med røget glaze

Ingredienser

  • 500 g Kyllingebryst
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 0,5 tsk Cayennepeber
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,25 tsk Sort peber
  • 100 ml BBQ-sauce
  • 1 spsk Honning
  • Træspyd (ca. 6 stk)

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystet i mundrette tern, cirka 3x3 cm.
  2. I en skål blandes olivenolie, røget paprika, hvidløgspulver, cayennepeber, salt og peber.
  3. Vend kyllingeternene i krydderiblandingen, og lad dem marinere i 10 minutter.
  4. Træ kyllingeternene på træspydene, fordel jævnt.
  5. Bland BBQ-sauce og honning i en lille skål til en sødlig glaze.
  6. Forvarm airfryeren til 190°C.
  7. Læg spyddene i airfryer-kurven i ét lag, og steg i 12 minutter.
  8. Pensl spyddene med BBQ-glazen, og steg yderligere 5-7 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt og let karameliseret.
  9. Tag spyddene ud, lad dem hvile et par minutter inden servering.

Tips

  • For ekstra røgsmag kan du tilføje lidt flydende røgaroma til marinaden.
  • Sørg for ikke at overfylde airfryeren, så spyddene får plads til at blive sprøde.
  • Træspyd kan med fordel udblødes i vand i 30 minutter inden brug, så de ikke brænder i airfryeren.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk