Saftige BBQ Kødfrikadeller

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftige BBQ Kødfrikadeller i Airfryer

Ingredienser

  • 500 g Hakket oksekød
  • 1 stk Lille løg, finthakket
  • 2 stk Hvidløgsfed, presset
  • 50 g Rasp
  • 1 stk Æg
  • 2 spsk Barbecuesauce
  • 1 tsk Røget paprika
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,25 tsk Peber
  • 100 g Barbecuesauce til pensling

Fremgangsmåde

  1. Rør hakket oksekød sammen med løg, hvidløg, rasp, æg og de tørre krydderier i en stor skål.
  2. Tilsæt 2 spsk barbecuesauce og rør det godt sammen til en ensartet fars.
  3. Form farsen til små kugler, cirka på størrelse med en valnød.
  4. Forvarm airfryeren til 190°C.
  5. Læg kødbollerne i airfryerkurven i ét lag uden at de rører hinanden.
  6. Tilbered kødbollerne i 12 minutter, vend dem forsigtigt halvvejs igennem.
  7. Tag kødbollerne ud og pensl dem med barbecuesauce.
  8. Sæt dem tilbage i airfryeren og tilbered yderligere 5-7 minutter, til de er gennemstegte og saftige.
  9. Server straks med ekstra barbecuesauce.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt finthakket frisk persille eller koriander i farsen for ekstra smag.
  • Hvis du ønsker ekstra sprød overflade, giv kødbollerne et par minutter ekstra i airfryeren uden låg.
  • Barbecuesaucen kan erstattes med din yndlings BBQ-marinade for variation.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk