Saftig Vegetarburger med Krydret Bøf

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftig Vegetarburger med Krydret Bøf

Ingredienser

  • 2 stk Burgerboller
  • 200 g Kidneybønner (drænede og skyllede)
  • 100 g Havregryn
  • 1 stk Lille løg
  • 1 stk Hvidløgsfed
  • 1 tsk Spidskommen, stødt
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • Salt og peber, efter smag
  • 1 spsk Olivenolie
  • Salat, tomat og dressing til servering, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Mos kidneybønnerne groft med en gaffel eller i en foodprocessor.
  3. Bland de mosede bønner med havregryn, løg, hvidløg, spidskommen, paprikapulver, chilipulver, salt og peber i en skål.
  4. Tilsæt olivenolie og rør dejen godt sammen, så den kan formes til bøffer.
  5. Form to bøffer og læg dem i airfryer-kurven.
  6. Tilbered bøfferne ved 190°C i 15-18 minutter, vend dem halvvejs, så de bliver jævnt tilberedt og får en sprød overflade.
  7. Del burgerbollerne og varm dem i airfryeren i 2-3 minutter.
  8. Saml burgerne med bøffer, salat, skiver af tomat og din foretrukne dressing.

Tips

  • Du kan tilsætte finthakket frisk persille eller koriander for ekstra smag.
  • Prøv at erstatte kidneybønner med sorte bønner eller kikærter for variation.
  • Hvis dejen er for våd, tilsæt lidt mere havregryn for bedre konsistens.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk