Saftig Kalveculotte med Urter

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftig kalveculotte med krydderurter i airfryer

Ingredienser

  • 600 g Kalveculotte
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Friskkværnet peber
  • 1 tsk Tørret rosmarin
  • 1 tsk Tørret timian
  • Hvidløgspulver efter smag

Fremgangsmåde

  1. Tag kalveculotten ud af køleskabet og lad den nå stuetemperatur i ca. 20 minutter.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  3. Bland olivenolie, salt, peber, rosmarin, timian og hvidløgspulver i en lille skål.
  4. Gnid krydderiblandingen godt ind i hele kalveculotten.
  5. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  6. Læg kalveculotten i airfryer-kurven og steg i 20-25 minutter, afhængigt af tykkelsen, til kernetemperatur på ca. 58-60 grader (rosa).
  7. Tag kødet ud og lad det hvile i 10 minutter inden udskæring, så safterne fordeles.

Tips

  • Brug et stegetermometer for at opnå perfekt rosa kalveculotte.
  • Lad kødet hvile tildækket med stanniol for at bevare saftigheden.
  • Du kan variere urterne efter smag, fx med oregano eller basilikum.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk