Saftig italiensk kyllingefilet med sprøde ovnkartofler

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Saftig italiensk kyllingefilet med sprøde ovnkartofler

Ingredienser

  • 2 stk Kyllingefileter
  • 3 stk Mellemstore kartofler
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Tørret oregano
  • 1 tsk Tørret basilikum
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber
  • Citronskiver til pynt, stk
  • 20 g Frisk basilikum til pynt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Skrub kartoflerne grundigt og skær dem i både. Vend dem i 1 spsk olivenolie, 0.5 tsk salt, 0.5 tsk peber og 0.5 tsk oregano.
  3. Læg kartoffelbådene i airfryerkurven i ét lag og steg i 15 minutter, ryst kurven halvvejs for jævn stegning.
  4. Imens blandes kyllingefileterne med 1 spsk olivenolie, hvidløgspulver, basilikum, chili, 0.5 tsk salt og 0.5 tsk peber. Sørg for, at krydderierne fordeles godt på begge sider.
  5. Efter kartoflerne har stegt 15 minutter, læg kyllingefileterne ovenpå kartoflerne i kurven og steg yderligere 10 minutter ved 190°C, eller indtil kyllingen er gennemstegt og kartoflerne sprøde.
  6. Tag retten ud, lad kyllingen hvile 2 minutter. Pynt med friske basilikumblade og citronskiver før servering.

Tips

  • For ekstra sprøde kartofler kan du lade dem ligge i koldt vand i 30 minutter inden tilberedning for at fjerne stivelse.
  • Du kan tilsætte lidt revet parmesan på kartoflerne de sidste 3 minutter for en ekstra smagsdimension.
  • Brug gerne frisk hvidløg i stedet for hvidløgspulver for mere intens smag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk