Mørke Hjerteformede Kyllingefrikadeller med Glinsende Honning-Sennepsglasur

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Mørke hjerteformede kyllingefrikadeller med honning- og sennepsglasur

Ingredienser

  • 400 g Hakket kyllingekød
  • 1 stk Lille løg, finthakket
  • 1 stk Æg
  • 50 g Rasp
  • 2 spsk Mælkeprodukt (fx mælk eller yoghurt)
  • 1 tsk Dijonsennep
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Friskkværnet peber
  • 1 tsk Tørret timian
  • 2 spsk Olivenolie
  • 3 spsk Flydende honning
  • 2 spsk Groft sennep

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  2. I en stor skål blandes hakket kyllingekød med finthakket løg, æg, rasp, mælkeprodukt, dijonsennep, salt, peber og tørret timian. Rør det godt sammen til en ensartet fars.
  3. Form farsen til små, hjerteformede frikadeller. Det kan gøres ved at rulle kugler og forsigtigt forme dem med hænderne til hjerter.
  4. Læg frikadellerne i airfryer-kurven i ét lag, og pensl dem let med olivenolie.
  5. Airfry frikadellerne i 12 minutter. Vend dem forsigtigt, og airfry yderligere 8 minutter, eller indtil de er gennemstegte og let gyldne.
  6. Imens blandes honning og groft sennep i en lille skål til en glinsende glasur.
  7. Tag frikadellerne ud af airfryeren og pensl dem straks med honning- og sennepsglasuren. Sæt dem tilbage i airfryeren i 3 minutter for at karamellisere glasuren let.
  8. Server straks, gerne med en frisk salat eller ovnbagte rodfrugter.

Tips

  • For ekstra saftige frikadeller kan du tilsætte lidt revet æble eller squash i farsen.
  • Hvis du ikke har hjerteforme hænder, kan du bruge små silikoneforme til at forme farsen.
  • Glasuren kan varieres med et nip cayennepeber for et ekstra spicy touch.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk