Lun Klassisk Hønsesalat med Sprøde Rugbrødschips

Tilberedning: 25 minutter · 180 °C · Nem

Lun Klassisk Hønsesalat med Sprøde Rugbrødschips

Ingredienser

  • 300 g Kogt kyllingebryst
  • 100 g Græsk yoghurt
  • 2 spsk Mayonnaise
  • 1 stk Æble, finthakket
  • 50 g Bladselleri, finthakket
  • 1 tsk Dijonsennep
  • 1 tsk Citronjuice
  • Salt og friskkværnet peber, efter smag
  • 4 skiver Rugbrød
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Tørret timian

Fremgangsmåde

  1. Skær rugbrødet i tynde, aflange chips og vend dem med olivenolie og tørret timian.
  2. Læg rugbrødschipsene i airfryerkurven i ét lag og steg ved 180°C i 8-10 minutter, til de er sprøde og gyldne. Vend dem gerne halvvejs.
  3. Imens skæres det kogte kyllingebryst i små tern.
  4. Bland græsk yoghurt, mayonnaise, dijonsennep og citronjuice i en skål.
  5. Tilsæt kyllingetern, finthakket æble og bladselleri i dressingen og rør forsigtigt rundt.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Server den lune hønsesalat i skåle med de sprøde rugbrødschips ved siden af.

Tips

  • Brug gerne frisk timian i stedet for tørret for en mere intens smag.
  • Rugbrødschips kan varieres med lidt røget paprika eller chili for ekstra krydderi.
  • Hvis du ønsker en mere cremet salat, tilsæt lidt ekstra mayonnaise eller lidt hakkede valnødder for tekstur.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk