Lun blomkålshash med røget laks og frisk dildcreme

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Lun blomkålshash med røget laks og dildcreme

Ingredienser

  • 400 g blomkål
  • 2 stk æg
  • 50 g finrevet parmesan
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • salt og friskkværnet peber, efter smag
  • 150 g røget laks
  • 100 g creme fraiche
  • 2 spsk finthakket frisk dild
  • 1 tsk citronjuice
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Del blomkålen i mindre buketter og riv dem fint i en foodprocessor, indtil det ligner groft rasp.
  2. Læg det revne blomkål i et rent viskestykke og pres så meget væske som muligt ud.
  3. I en skål blandes det afdryppede blomkål med æg, parmesan, dijonsennep, citronskal, hvidløgspulver, salt og peber.
  4. Form blandingen til små flade 'hashes' på størrelse med en lille pandekage.
  5. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  6. Pensl hashes med lidt olivenolie og læg dem i airfryer-kurven i ét lag.
  7. Airfry hashes i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde, vend dem halvvejs.
  8. Imens blandes creme fraiche med finthakket dild og citronjuice til en frisk dildcreme.
  9. Server de lune blomkålshashes toppet med skiver af røget laks og en god skefuld dildcreme.

Tips

  • For ekstra sprødhed kan du tilsætte lidt finthakkede nødder eller frø i hashblandingen.
  • Hvis du ønsker en mere intens røget smag, kan du bruge lidt røget paprika i blomkålsblandingen.
  • Dildcremen kan erstattes med en let sennepsdressing for variation.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk