Lækre Luksusmini-burgere med Karamelliserede Løg og Ostegratinerede Kartofler
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g Oksefars
- 8 stk Mini burgerboller
- 2 stk Store løg
- 1 spsk Smør
- 150 g Revet cheddarost
- 500 g Kartofler (fast sort)
- 2 spsk Mayonnaise
- 1 tsk Dijonsennep
- Salt og friskkværnet peber
- 1 tsk Røget paprika
- 1 spsk Olivenolie
- Frisk salat (fx babyspinat eller rucola)
- 8 skiver Syltede agurker
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver (ca. 3 mm). Vend kartoffelskiverne med olivenolie, salt, peber og røget paprika.
- Læg kartoffelskiverne i et enkelt lag i airfryer-kurven og steg ved 190°C i 10 minutter.
- Tag kartoflerne ud, drys revet cheddarost over og steg yderligere 5 minutter, indtil osten er gylden og gratineret.
- Imens skæres løgene i tynde skiver. Smelt smørret på en pande og steg løgene ved lav varme under omrøring i ca. 15 minutter, indtil de er bløde og karamelliserede. Krydr med lidt salt.
- Form oksefarsen til 8 små flade burgere og krydr dem med salt og peber.
- Forvarm airfryeren til 190°C og steg burgerne i 8-10 minutter, vend dem halvvejs, til de er gennemstegte og saftige.
- Bland mayonnaise og dijonsennep til en cremet dressing.
- Del burgerbollerne og rist dem let i airfryeren i 2-3 minutter.
- Anret mini-burgerne med dressing, frisk salat, karamelliserede løg, syltede agurker og de varme ostegratinerede kartofler ved siden af.
Tips
- For ekstra smag kan du tilsætte lidt finthakket frisk timian eller rosmarin i farsen.
- Prøv at skifte cheddarosten ud med en blanding af mozzarella og parmesan for en mere cremet gratin.
- Karamelliserede løg kan forberedes dagen før og opbevares i køleskab.