Lækre Luksusmini-burgere med Karamelliserede Løg og Ostegratinerede Kartofler

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Luksusmini-burgere med karamelliserede løg og ostegratinerede kartofler

Ingredienser

  • 400 g Oksefars
  • 8 stk Mini burgerboller
  • 2 stk Store løg
  • 1 spsk Smør
  • 150 g Revet cheddarost
  • 500 g Kartofler (fast sort)
  • 2 spsk Mayonnaise
  • 1 tsk Dijonsennep
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 spsk Olivenolie
  • Frisk salat (fx babyspinat eller rucola)
  • 8 skiver Syltede agurker

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver (ca. 3 mm). Vend kartoffelskiverne med olivenolie, salt, peber og røget paprika.
  2. Læg kartoffelskiverne i et enkelt lag i airfryer-kurven og steg ved 190°C i 10 minutter.
  3. Tag kartoflerne ud, drys revet cheddarost over og steg yderligere 5 minutter, indtil osten er gylden og gratineret.
  4. Imens skæres løgene i tynde skiver. Smelt smørret på en pande og steg løgene ved lav varme under omrøring i ca. 15 minutter, indtil de er bløde og karamelliserede. Krydr med lidt salt.
  5. Form oksefarsen til 8 små flade burgere og krydr dem med salt og peber.
  6. Forvarm airfryeren til 190°C og steg burgerne i 8-10 minutter, vend dem halvvejs, til de er gennemstegte og saftige.
  7. Bland mayonnaise og dijonsennep til en cremet dressing.
  8. Del burgerbollerne og rist dem let i airfryeren i 2-3 minutter.
  9. Anret mini-burgerne med dressing, frisk salat, karamelliserede løg, syltede agurker og de varme ostegratinerede kartofler ved siden af.

Tips

  • For ekstra smag kan du tilsætte lidt finthakket frisk timian eller rosmarin i farsen.
  • Prøv at skifte cheddarosten ud med en blanding af mozzarella og parmesan for en mere cremet gratin.
  • Karamelliserede løg kan forberedes dagen før og opbevares i køleskab.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk