Luksuriøs Kylling med Cremet Parmesanskorpe og Karamelliserede Minigulerødder
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 4 stk Kyllingebrystfileter
- 50 g Revet parmesan
- 30 g Panko rasp
- 1 spsk Smør, smeltet
- 2 stk Hvidløgsfed, finthakket
- 500 g Minigulerødder
- 1 spsk Olivolie
- 1 tsk Flydende honning
- 1 tsk Frisk timian, hakket
- Salt og friskkværnet peber, efter smag
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Dup kyllingebrysterne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Bland revet parmesan, panko rasp, smeltet smør og finthakket hvidløg i en skål.
- Tryk parmesanmassen fast på toppen af hvert kyllingebryst, så der dannes en jævn skorpe.
- Læg kyllingebrysterne i airfryerkurven og steg i 18-20 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt og parmesanskorpen er gylden og sprød.
- Imens kyllingen steger, vend minigulerødderne i olivenolie, honning, frisk timian, salt og peber.
- Efter kyllingen er færdig, læg gulerødderne i airfryerkurven og bag dem ved 190°C i 10-12 minutter, til de er møre og let karamelliserede.
- Server den sprøde luksuskylling med de ovnbagte, søde minigulerødder.
Tips
- For ekstra smag kan du tilsætte lidt revet citronskal i parmesanmassen.
- Hvis du ønsker en stærkere skorpe, kan du pensle kyllingen med lidt mayonnaise inden du påfører parmesanmassen.
- Minigulerødderne kan også erstattes med små pastinakker for en lidt anderledes sødme.