Luksuriøs Kylling med Cremet Parmesanskorpe og Karamelliserede Minigulerødder

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Luksuriøs kylling med sprød parmesanskorpe og ovnbagte minigulerødder

Ingredienser

  • 4 stk Kyllingebrystfileter
  • 50 g Revet parmesan
  • 30 g Panko rasp
  • 1 spsk Smør, smeltet
  • 2 stk Hvidløgsfed, finthakket
  • 500 g Minigulerødder
  • 1 spsk Olivolie
  • 1 tsk Flydende honning
  • 1 tsk Frisk timian, hakket
  • Salt og friskkværnet peber, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Dup kyllingebrysterne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  3. Bland revet parmesan, panko rasp, smeltet smør og finthakket hvidløg i en skål.
  4. Tryk parmesanmassen fast på toppen af hvert kyllingebryst, så der dannes en jævn skorpe.
  5. Læg kyllingebrysterne i airfryerkurven og steg i 18-20 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt og parmesanskorpen er gylden og sprød.
  6. Imens kyllingen steger, vend minigulerødderne i olivenolie, honning, frisk timian, salt og peber.
  7. Efter kyllingen er færdig, læg gulerødderne i airfryerkurven og bag dem ved 190°C i 10-12 minutter, til de er møre og let karamelliserede.
  8. Server den sprøde luksuskylling med de ovnbagte, søde minigulerødder.

Tips

  • For ekstra smag kan du tilsætte lidt revet citronskal i parmesanmassen.
  • Hvis du ønsker en stærkere skorpe, kan du pensle kyllingen med lidt mayonnaise inden du påfører parmesanmassen.
  • Minigulerødderne kan også erstattes med små pastinakker for en lidt anderledes sødme.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk