Luftige Sprøde Æbleskiver med Kanelsukker

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Luftige Sprøde Æbleskiver med Kanelsukker

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 2 stk æg
  • 300 ml mælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 stk revet æble (ca. 100 g)
  • smør til pensling, stk
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kanel

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190 °C.
  2. Pisk æg og sukker luftigt i en stor skål.
  3. Tilsæt mælk og vaniljesukker, og rør godt sammen.
  4. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i æggeblandingen. Rør til en glat dej.
  5. Vend det revne æble forsigtigt i dejen.
  6. Sprøjt eller kom dejen i små kugler (ca. 3 cm i diameter) på en lille bageplade eller i silikoneforme, der passer til airfryeren.
  7. Pensl let med smør på toppen af hver æbleskive for ekstra sprødhed.
  8. Sæt formene i airfryeren og steg i 20-25 minutter ved 190 °C, til æbleskiverne er gyldne og sprøde udenpå og luftige indeni.
  9. Bland sukker og kanel i en skål.
  10. Vend de færdige æbleskiver i kanelsukker, mens de stadig er lune, og server straks.

Tips

  • Brug et syrligt æble som Granny Smith for en frisk kontrast til den søde dej.
  • Prøv at tilføje lidt revet citron- eller appelsinskal i dejen for ekstra aroma.
  • Hvis du ikke har silikoneforme, kan du bruge små aluminiumsforme eller bageplader, der passer i din airfryer.
  • Server æbleskiverne med en klat flødeskum eller vaniljeis for en luksuriøs dessert.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk