Luftige Mini-pizzas med Cremet Ost og Saftig Skinke

Tilberedning: 50 minutter · 190 °C · Nem

Luftige mini-pizzas med smeltet ost og skinke

Ingredienser

  • 150 g Hvedemel
  • 1 tsk Tørgær
  • 100 ml Lunken vand
  • 1 spsk Olivenolie
  • 0,5 tsk Salt
  • 70 g Revet mozzarella
  • 50 g Skinke, skåret i små tern
  • 50 g Tomatsauce
  • Tørret oregano, efter smag
  • Friskkværnet peber, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Opløs tørgær i det lunkne vand og lad det hvile i 5 minutter, til det skummer let.
  2. Bland hvedemel og salt i en skål. Tilsæt gærblandingen og olivenolie, og ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og smidig.
  3. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
  4. Del dejen i små portioner (ca. 8 stk) og rul hver portion ud til en rund mini-pizzabund på ca. 8 cm i diameter.
  5. Smør et tyndt lag tomatsauce på hver bund, drys med oregano og friskkværnet peber.
  6. Fordel de små skinketern og revet mozzarella jævnt over bundene.
  7. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  8. Læg 3-4 mini-pizzas i airfryer-kurven uden at de overlapper, og steg i 8-10 minutter, eller indtil osten er smeltet og bundene er let gyldne og luftige.
  9. Tag pizzas ud og lad dem køle et minut før servering.

Tips

  • Brug frisk mozzarella for en ekstra cremet topping.
  • Du kan tilsætte et drys chiliflager for et let spicy touch.
  • Hvis du ønsker ekstra sprød bund, kan du forbage mini-pizzabundene i 3 minutter før topping.
  • Server med frisk basilikum eller en klat creme fraiche for ekstra smag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk