Luftige Mini-Pizzaer med Smeltet Ost og Frisk Basilikum

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Luftige mini-pizzaer med smeltet ost

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 125 ml lunkent vand
  • 7 g tørgær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g mozzarella, revet
  • 50 g parmesan, revet
  • 100 g tomatsauce
  • frisk basilikum
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie til pensling

Fremgangsmåde

  1. Opløs sukker og tørgær i det lunkne vand og lad det stå i 5 minutter, til det skummer.
  2. Bland hvedemel og salt i en stor skål. Tilsæt gærblandingen og olivenolie, og ælt dejen godt i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig.
  3. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve et lunt sted i 30 minutter, til den er fordoblet i størrelse.
  4. Del dejen i 6-8 små portioner og rul hver portion ud til små runde bunde ca. 10 cm i diameter.
  5. Fordel tomatsauce på hver bund, drys med mozzarella og parmesan, og krydr med lidt salt og peber.
  6. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  7. Læg 2-3 mini-pizzaer ad gangen i airfryer-kurven, pensl kanterne med olivenolie.
  8. Bag pizzaerne i 8-10 minutter, til osten er gylden og brødet luftigt og let sprødt i kanten.
  9. Tag pizzaerne ud og pynt med frisk basilikum inden servering.

Tips

  • Brug gerne en blanding af mozzarella og en stærkere ost som cheddar eller gouda for mere smag.
  • Du kan tilsætte finthakket chili eller oregano i tomatsaucen for ekstra krydderi.
  • Hvis dejen hæver for meget, kan du slå den ned og lade den hæve kort igen for bedre struktur.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk