Luftige Mini-Pizzaer med Frisk Tomat og Mozzarella

Tilberedning: 67 minutter · 190 °C · Nem

Luftige mini-pizzaer med frisk tomat og mozzarella

Ingredienser

  • 150 g Hvedemel
  • 1 tsk Tørgær
  • 1 spsk Olivenolie
  • 90 ml Lunken vand
  • 0,5 tsk Salt
  • 100 g Friske cherrytomater
  • 100 g Mozzarella
  • Frisk basilikum, stk
  • 1 spsk Tomatpuré
  • Salt og peber, stk
  • 1 tsk Tørret oregano

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, tørgær og salt i en stor skål.
  2. Tilsæt lunken vand og olivenolie, og ælt dejen godt sammen i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig.
  3. Dæk dejen til med et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 45 minutter, eller til den er fordoblet i størrelse.
  4. Del dejen i 6-8 lige store stykker og rul hvert stykke ud til små runde bunde på ca. 10 cm i diameter.
  5. Smør et tyndt lag tomatpuré på hver bund.
  6. Halver cherrytomaterne og fordel dem på bundene sammen med små stykker mozzarella.
  7. Krydr med tørret oregano, salt og peber efter smag.
  8. Forvarm airfryeren til 190°C.
  9. Læg mini-pizzaerne i airfryer-kurven i et enkelt lag (eventuelt i flere omgange).
  10. Bag pizzaerne i 10-12 minutter, til skorpen er gylden og osten smeltet og boblende.
  11. Pynt med frisk basilikum før servering.

Tips

  • For ekstra luftighed kan du tilføje 1 tsk sukker til dejen for bedre hævning.
  • Brug gerne andre toppings som skiver af champignon eller oliven for variation.
  • Undgå at overfylde pizzaerne for at sikre en sprød bund.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk