Luftige Mini-Pizzaer med Frisk Basilikum

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Luftige Mini-Pizzaer med Frisk Basilikum

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk tørgær
  • 1 tsk sukker
  • 120 ml lunkent vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g revet mozzarella
  • 80 g passata di pomodoro
  • friske basilikumblade, stk
  • 1 tsk tørret oregano
  • cherrytomater, skåret i skiver, stk
  • salt og peber, stk

Fremgangsmåde

  1. Opløs tørgær og sukker i det lunkne vand og lad det hvile i 5 minutter, indtil det skummer let.
  2. Bland mel og salt i en stor skål, tilsæt gærblandingen og olivenolie. Ælt dejen godt sammen i ca. 5-7 minutter, til den er glat og elastisk.
  3. Dæk dejen til med et rent viskestykke og lad den hæve et lunt sted i 45 minutter, eller til den er fordoblet i størrelse.
  4. Forvarm airfryeren til 190°C.
  5. Del dejen i 6-8 lige store portioner og rul hver portion ud til små runde bunde på ca. 10 cm i diameter.
  6. Smør et tyndt lag passata di pomodoro på hver bund, drys med lidt tørret oregano, salt og peber.
  7. Fordel revet mozzarella og skiver af cherrytomat på mini-pizzaerne.
  8. Læg pizzaerne i airfryer-kurven uden at overlappe, og steg i 8-10 minutter, eller til skorpen er gylden og osten smeltet.
  9. Tag mini-pizzaerne ud og pynt straks med friske basilikumblade før servering.

Tips

  • Hvis du vil have ekstra sprød skorpe, kan du pensle kanterne med lidt olivenolie inden bagning.
  • Prøv at tilsætte lidt finthakket hvidløg i tomatsaucen for en intens smag.
  • Mini-pizzaerne kan fryses før bagning – frys dem på en bageplade og opbevar i frysepose. Bag direkte fra frost med et par ekstra minutter i airfryeren.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk