Luftige Mini-Pizzaer med Frisk Basilikum
Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 1 tsk tørgær
- 1 tsk sukker
- 120 ml lunkent vand
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 tsk salt
- 100 g revet mozzarella
- 80 g passata di pomodoro
- friske basilikumblade, stk
- 1 tsk tørret oregano
- cherrytomater, skåret i skiver, stk
- salt og peber, stk
Fremgangsmåde
- Opløs tørgær og sukker i det lunkne vand og lad det hvile i 5 minutter, indtil det skummer let.
- Bland mel og salt i en stor skål, tilsæt gærblandingen og olivenolie. Ælt dejen godt sammen i ca. 5-7 minutter, til den er glat og elastisk.
- Dæk dejen til med et rent viskestykke og lad den hæve et lunt sted i 45 minutter, eller til den er fordoblet i størrelse.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Del dejen i 6-8 lige store portioner og rul hver portion ud til små runde bunde på ca. 10 cm i diameter.
- Smør et tyndt lag passata di pomodoro på hver bund, drys med lidt tørret oregano, salt og peber.
- Fordel revet mozzarella og skiver af cherrytomat på mini-pizzaerne.
- Læg pizzaerne i airfryer-kurven uden at overlappe, og steg i 8-10 minutter, eller til skorpen er gylden og osten smeltet.
- Tag mini-pizzaerne ud og pynt straks med friske basilikumblade før servering.
Tips
- Hvis du vil have ekstra sprød skorpe, kan du pensle kanterne med lidt olivenolie inden bagning.
- Prøv at tilsætte lidt finthakket hvidløg i tomatsaucen for en intens smag.
- Mini-pizzaerne kan fryses før bagning – frys dem på en bageplade og opbevar i frysepose. Bag direkte fra frost med et par ekstra minutter i airfryeren.