Luftige Mini Hakkebøffer med Krydret Ovnbagte Rodfrugter

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Luftige Mini Hakkebøffer med Krydret Ovnbagte Rodfrugter

Ingredienser

  • 400 g Hakket oksekød
  • 1 stk Lille løg, finthakket
  • 1 stk Æg
  • 2 spsk Havregryn
  • 1 tsk Dijonsennep
  • 1 tsk Røget paprika
  • 0,5 tsk Friskkværnet peber
  • 1 tsk Salt
  • 2 spsk Olivenolie
  • 2 stk Gulerødder
  • 2 stk Pastinakker
  • 1 stk Rødbede
  • 1 tsk Tørret timian
  • Salt og peber til rodfrugterne, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Skræl og skær gulerødder, pastinakker og rødbede i tynde stave eller tern. Vend dem i 1 spsk olivenolie, timian, salt og peber.
  3. Kom rodfrugterne i airfryer-kurven og bag dem i ca. 20-25 minutter til de er møre og let sprøde i kanterne, ryst kurven efter halvdelen af tiden.
  4. Imens rodfrugterne bager, bland hakket oksekød med finthakket løg, æg, havregryn, dijonsennep, røget paprika, salt og peber i en skål.
  5. Form farsen til små, luftige mini hakkebøffer på størrelse med en lille håndflade.
  6. Pensl bøfferne med lidt olivenolie og læg dem i airfryeren. Steg dem ved 190°C i 10-12 minutter, vend dem halvvejs, til de er gennemstegte og har en let gylden overflade.
  7. Server de luftige mini hakkebøffer sammen med de krydrede ovnbagte rodfrugter.

Tips

  • For ekstra smag kan du tilsætte finthakket frisk persille eller timian i bøfferne.
  • Hvis du ønsker en mere intens røget smag, kan du tilføje lidt røget salt i farsen.
  • Rodfrugterne kan varieres med knoldselleri eller pastinak efter sæson.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk