Luftige Mini-Æggekager med Sprøde Baconbidder

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Luftige mini-æggekager med sprøde baconbidder

Ingredienser

  • 6 stk Æg
  • 1,5 dl Mælk
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,25 tsk Friskkværnet peber
  • 2 spsk Finthakket purløg
  • 100 g Bacon i små tern
  • 50 g Revet mild ost
  • Smør eller olie til smøring af muffinform

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Pisk æg, mælk, salt og peber godt sammen i en skål.
  3. Rør finthakket purløg og revet ost i æggeblandingen.
  4. Smør små muffinform eller silikoneforme med lidt smør eller olie.
  5. Fordel æggeblandingen i formene, fyld dem næsten helt op.
  6. Læg baconternene i et enkelt lag på en bageplade, der passer til airfryeren, eller brug en lille skål egnet til airfryer, og sæt den i airfryeren.
  7. Steg bacon ved 190°C i ca. 10-12 minutter, til de er sprøde. Tag baconen ud og lad fedtet dryppe af på køkkenrulle.
  8. Sæt muffinformene med æggeblanding i airfryeren og steg ved 190°C i 12-15 minutter, eller til æggekagerne er hævede og let gyldne på toppen.
  9. Tag mini-æggekagerne ud, drys de sprøde baconbidder over og server straks.

Tips

  • Brug silikoneforme til æggekagerne for nem udtagning og rengøring.
  • Du kan tilsætte hakket spinat eller små tomatstykker i æggeblandingen for ekstra friskhed.
  • Hvis du ønsker ekstra luftige æggekager, kan du tilsætte en teskefuld bagepulver til æggeblandingen.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk