Luftige Kyllingefrikadeller med Sprøde Gulerodsstænger

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Luftige kyllingefrikadeller med sprøde gulerodsstænger på tallerken

Ingredienser

  • 400 g Hakket kyllingekød
  • 1 stk Lille løg, finthakket
  • 1 stk Æg
  • 50 g Havregryn
  • 1 tsk Sennep
  • 1 tsk Tørret timian
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,25 tsk Sort peber
  • 2 stk Gulerødder
  • 1 spsk Olivenolie
  • 0,5 tsk Røget paprika

Fremgangsmåde

  1. Bland hakket kyllingekød, finthakket løg, æg, havregryn, sennep, tørret timian, salt og peber i en skål. Rør godt sammen til en jævn fars.
  2. Form farsen til små, luftige frikadeller på størrelse med en valnød.
  3. Forvarm airfryeren til 190°C.
  4. Læg frikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand og steg dem i ca. 15-18 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Vend dem halvvejs i tilberedningen.
  5. Imens vaskes og skrælles gulerødderne, som skæres i tynde, lange stave.
  6. Vend gulerodsstængerne med olivenolie og røget paprika, og læg dem i airfryeren de sidste 5 minutter sammen med frikadellerne, eller til de er sprøde men stadig saftige.
  7. Lad frikadellerne og gulerodsstængerne køle let af, inden de pakkes i madpakken.

Tips

  • Tilsæt revet æble i farsen for en let sødme og ekstra saftighed.
  • Server med en dip af græsk yoghurt og friskhakket dild for ekstra friskhed.
  • Gulerodsstængerne kan krydres med lidt chili eller spidskommen for variation.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk