Luftige Kikærteboller med Friske Urter

Tilberedning: 30 minutter · 180 °C · Nem

Luftige Kikærteboller med Friske Urter

Ingredienser

  • 400 g Kikærter (kogte eller fra dåse)
  • 1 stk Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 20 g Frisk persille
  • 10 g Frisk koriander
  • 50 g Havregryn
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 tsk Paprika
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,25 tsk Peber
  • Olivenolie til pensling

Fremgangsmåde

  1. Dræn kikærterne og kom dem i en foodprocessor sammen med hakket løg, hvidløg, persille og koriander. Blend til en grov fars.
  2. Tilsæt havregryn, spidskommen, paprika, salt og peber, og blend igen til farsen samler sig, men stadig er lidt grov.
  3. Form farsen til små boller med let fugtige hænder, ca. 12 stk.
  4. Forvarm airfryeren til 180 grader.
  5. Pensl bollerne let med olivenolie og læg dem i airfryer-kurven med lidt afstand.
  6. Airfry bollerne i 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde udenpå, vend dem efter halvdelen af tiden.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt revet citronskal for ekstra friskhed.
  • Server med en dressing af yoghurt og mynte for ekstra smag.
  • Prøv at tilsætte lidt finthakket chili, hvis du ønsker lidt varme.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk