Luftige Kikærteboller med Friske Urter
Tilberedning: 30 minutter · 180 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g Kikærter (kogte eller fra dåse)
- 1 stk Løg
- 2 fed Hvidløg
- 20 g Frisk persille
- 10 g Frisk koriander
- 50 g Havregryn
- 1 tsk Spidskommen
- 1 tsk Paprika
- 0,5 tsk Salt
- 0,25 tsk Peber
- Olivenolie til pensling
Fremgangsmåde
- Dræn kikærterne og kom dem i en foodprocessor sammen med hakket løg, hvidløg, persille og koriander. Blend til en grov fars.
- Tilsæt havregryn, spidskommen, paprika, salt og peber, og blend igen til farsen samler sig, men stadig er lidt grov.
- Form farsen til små boller med let fugtige hænder, ca. 12 stk.
- Forvarm airfryeren til 180 grader.
- Pensl bollerne let med olivenolie og læg dem i airfryer-kurven med lidt afstand.
- Airfry bollerne i 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde udenpå, vend dem efter halvdelen af tiden.
Tips
- Du kan tilsætte lidt revet citronskal for ekstra friskhed.
- Server med en dressing af yoghurt og mynte for ekstra smag.
- Prøv at tilsætte lidt finthakket chili, hvis du ønsker lidt varme.