Luftige Kikærtebøffer med Frisk Persille

Tilberedning: 33 minutter · 190 °C · Nem

Luftige Kikærtebøffer med Frisk Persille

Ingredienser

  • 400 g Kikærter, kogte eller fra dåse
  • 1 stk Løg, finthakket
  • 2 fed Hvidløg, knust
  • 50 g Havregryn
  • 1 spsk Chiafrø, knuste
  • 3 spsk Frisk persille, hakket
  • 1 tsk Spidskommen
  • 0,5 tsk Paprika
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • 2 spsk Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skyl og dræn kikærterne godt. Kom dem i en stor skål og mos dem groft med en gaffel eller kartoffelmoser.
  2. Tilsæt finthakket løg, knust hvidløg, havregryn, chiafrø og hakket persille til kikærtemosen.
  3. Krydr med spidskommen, paprika, salt og peber. Rør godt sammen til en sammenhængende fars.
  4. Form farsen til 4 flade bøffer med hænderne. Pensl begge sider med olivenolie.
  5. Forvarm airfryeren til 190 grader. Læg bøfferne i kurven uden at overlappe.
  6. Tilbered i airfryeren i 15-18 minutter, vend bøfferne efter halvdelen af tiden, til de er gyldne og sprøde udenpå.

Tips

  • Hvis farsen er for løs, tilsæt lidt ekstra havregryn for bedre konsistens.
  • Server gerne med en frisk yoghurtdip med citron og mynte.
  • Bøfferne kan også fryses efter tilberedning og lunes i airfryeren senere.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk