Luftige Kardemommesnurrer

Tilberedning: 72 minutter · 190 °C · Nem

Luftige Kardemommesnurrer

Ingredienser

  • 250 g Hvedemel
  • 25 g Sukker
  • 5 g Tørgær
  • 125 ml Mælk
  • 50 g Smør
  • 1 stk Æg
  • 1 tsk Stødt kardemomme
  • 0,5 tsk Salt
  • 50 g Brun farin
  • 25 g Smør til fyld
  • 1 tsk Kanel

Fremgangsmåde

  1. Varm mælken let (ca. 37°C) og opløs gæren heri.
  2. Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en stor skål.
  3. Tilsæt æg og den opløste gær, og ælt dejen godt sammen.
  4. Smelt smørret og tilsæt det til dejen, ælt til dejen er glat og smidig.
  5. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter, til den er fordoblet i størrelse.
  6. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. 30x40 cm.
  7. Smør fyldet af smør, brun farin og kanel ud over dejen.
  8. Fold dejen sammen på midten på den lange led og skær strimler på ca. 2 cm bredde.
  9. Sno hver strimmel til en snurre og læg dem i airfryerkurven med lidt afstand.
  10. Lad snurrerne efterhæve i 15 minutter.
  11. Forvarm airfryeren til 190°C.
  12. Bag kardemommesnurrerne i airfryeren i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  13. Lad dem køle lidt af inden servering.

Tips

  • Hvis du ønsker en mere intens kardemommesmag, kan du tilsætte lidt ekstra stødt kardemomme i fyldet.
  • Undgå at overfylde airfryerkurven, så snurrerne får plads til at hæve og bage ordentligt.
  • Pensl snurrerne med lidt smeltet smør efter bagning for ekstra glans og smag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk