Luftige Kardemommesnurrer
Tilberedning: 72 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 250 g Hvedemel
- 25 g Sukker
- 5 g Tørgær
- 125 ml Mælk
- 50 g Smør
- 1 stk Æg
- 1 tsk Stødt kardemomme
- 0,5 tsk Salt
- 50 g Brun farin
- 25 g Smør til fyld
- 1 tsk Kanel
Fremgangsmåde
- Varm mælken let (ca. 37°C) og opløs gæren heri.
- Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en stor skål.
- Tilsæt æg og den opløste gær, og ælt dejen godt sammen.
- Smelt smørret og tilsæt det til dejen, ælt til dejen er glat og smidig.
- Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter, til den er fordoblet i størrelse.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. 30x40 cm.
- Smør fyldet af smør, brun farin og kanel ud over dejen.
- Fold dejen sammen på midten på den lange led og skær strimler på ca. 2 cm bredde.
- Sno hver strimmel til en snurre og læg dem i airfryerkurven med lidt afstand.
- Lad snurrerne efterhæve i 15 minutter.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Bag kardemommesnurrerne i airfryeren i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Lad dem køle lidt af inden servering.
Tips
- Hvis du ønsker en mere intens kardemommesmag, kan du tilsætte lidt ekstra stødt kardemomme i fyldet.
- Undgå at overfylde airfryerkurven, så snurrerne får plads til at hæve og bage ordentligt.
- Pensl snurrerne med lidt smeltet smør efter bagning for ekstra glans og smag.