Luftige Grovboller

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Luftige Grovboller på Bagerist

Ingredienser

  • 250 g Hvedemel
  • 150 g Groft rugmel
  • 50 g Havregryn
  • 25 g Gær
  • 2 spsk Sirup
  • 3 dl Lunkent vand
  • 1 tsk Salt
  • 2 spsk Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål.
  2. Tilsæt sirup, salt og olivenolie, og rør godt rundt.
  3. Tilsæt hvedemel, rugmel og havregryn lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen, til den er smidig og slipper skålens kanter.
  4. Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i cirka 45 minutter, til den er fordoblet i størrelse.
  5. Del dejen i 8 lige store portioner, og form dem til boller.
  6. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  7. Læg bollerne i airfryer-kurven med lidt afstand, og bag dem i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  8. Tag bollerne ud, og lad dem køle af på en bagerist.

Tips

  • For ekstra smag kan du tilsætte 1 tsk tørrede krydderurter som timian eller rosmarin i dejen.
  • Prik evt. bollerne let med en gaffel før bagning for at undgå for store luftbobler.
  • Bollerne kan fryses og lunes i airfryeren for sprød skorpe.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk